Фестиваль німецького кіно та закулісся Оперного театру: куди піти в Одесі на тижні

Фестиваль німецького кіно та закулісся Оперного театру: куди піти в Одесі цього тижня.

Фестиваль німецького кіно та закулісся Оперного театру: куди піти в Одесі цього тижня. Фото ілюстративне: odessa-life.od.ua

Дозвілля та їжа
05 лютого 2023 08:51

Навіть у будні дні важливо знаходити час для відпочинку та релаксу. В Одесі цікаві заходи проходять щодня, тому варіантів цікавого проведення часу достатньо.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті протягом найближчих п'яти днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛЕКЦІЯ "УКРАЇНА І СВІТ ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ"

В Одесі відбудеться лекція "Україна і світ після Перемоги".В Одесі відбудеться лекція "Україна і світ після Перемоги". Фото ілюстративне: pixabay.com

Підприємець, громадський діяч, автор чотирьох книг і сотень статей, викладач Києво-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл Валерій Пекар розповість про сутність та причини війни, а також про її наслідки для бізнес-сфери. Усі виручені кошти спрямують на закупівлю пікапа для снайперів ВЧ А 3435, що воюють на Бахмутському напрямку.

ДЕ: Театр ляльок, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 6 лютого о 18:00

ВАРТІСТЬ: 500 гривень

ЕКСКУРСІЯ "ЗАЛАШТУНКИ ОПЕРНОГО ТЕАТРУ + СЦЕНА + ОПУСКАННЯ ЛЮСТРИ"

У Оперному театрі опустять люстру.У Оперному театрі опустять люстру. Фото: dumskaya.net

Унікальна можливість заглянути за лаштунки Оперного театру, побувати на сцені та зробити фото на тлі величної люстри, яку в ці дні опустять до партеру для профілактичних робіт. Відвідувачі поспостерігають за чищенням люстри, а також дізнаються, скільки часу займає підйом головного світильника театру нагору. Записатися на екскурсію можна за телефоном або Viber: +38 099 37 28 583.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 2

КОЛИ: 6 лютого о 09:00, 7 лютого о 15:00 та 17:30, 9 лютого об 11:00

ВАРТІСТЬ: для дітей – 250 гривень, для дорослих – 350 гривень

ДЕГУСТАЦІЯ ПРОЦЕДУРИ ДЛЯ ВОЛОССЯ

В Одесі відбудеться дегустація процедури для волоссяВ Одесі відбудеться дегустація процедури для волосся Фото ілюстративне: depositphotos.com

Дегустація REP22 – процедури для реновації волосся лише за чотири хвилини. REP22 повертає пошкоджене волосся у стан, в якому воно було до фарбування та освітлення. Біотехнологія біоміметики олігопептидів у формулі REP22 імітує структуру керотину волосся, діє безпосередньо на білок та відновлює його первинну структуру. Процедуру продемонструють на двох моделях з використанням пудри, що знебарвлює, і при тонуванні волосся.

ДЕ: адресу уточнюйте у Direct

КОЛИ: 6 лютого о 10:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень (ця сума може увійти у вартість закупівлі системи REP22)

ЗУСТРІЧ-ЛЕКЦІЯ "КОЗАКИ НА ПРОСТОРАХ ПІВНІЧНОГО ПРИЧОРНОМОР'Я"

В Одесі відбудеться зустріч-лекція "Козаки на теренах Північного Причорномор'я".В Одесі відбудеться зустріч-лекція "Козаки на теренах Північного Причорномор'я". Фото ілюстративне: priboi.news

Гід-екскурсовод Андрій Дембицький розповість про козаків, які мешкали на території Одеси, ховали тут своїх побратимів та будували наше місто. Ця зустріч – це чудова можливість скоротати час за келихом вина або чаркою медовухи та дізнатися багато цікавого про життя наших предків. Кількість місць обмежена, тож обов'язково потрібно резервувати місце за телефоном +38 050 46 24 199.

ДЕ: Олександрівський проспект, 4

КОЛИ: 8 лютого о 18:00

ВАРТІСТЬ: 370 гривень (у вартість входить келих вина або чарка медовухи та легкі закуски)

ФЕСТИВАЛЬ "НОВЕ НІМЕЦЬКЕ КІНО. У НОВІЙ РЕАЛЬНОСТІ"

В Одесі відбудеться фестиваль німецького кіно.В Одесі відбудеться фестиваль німецького кіно. Фото: arthousetraffic.com

Протягом трьох днів у одеському кінотеатрі Cinema City показуватимуть знакові прем'єри німецького кіно. Фестиваль відкриє романтична комедія Леандера Гаусманна "Комедія Штазі". Цей фільм, який став призером Баварської кінопремії, розповідає про юнака, що веде подвійне життя письменника та агента Міністерства державної безпеки. На другий день покажуть драму Себастьяна Майзе "Велика свобода", яка здобула приз у Каннах та Бронзову премію Німецької кіноакадемії. У центрі сюжету цієї стрічки – історія чоловіка, який за звинуваченням у гомосексуалізмі потрапляє за ґрати, а під час Другої світової війни опиняється у концтаборі. В останній день фестивалю відбудеться показ біографічної драми Меггі Перен "Фальсифікатор" – фільму, який є учасником цьогорічного програми Special Gala Бердинале. Це картина про молодого єврея, який за допомогою свого вміння підробляти документи, зміг уникнути депортації сам і допоміг врятуватися своїм співвітчизникам.

"Нове німецьке кіно. У новій реальності" – це вже 28-й щорічний огляд кінематографу Німеччини. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

ДЕ: Cinema City в FontanSky Center, Семафорний провулок, 4

КОЛИ: 9–11 лютого о 19:00

ВАРТІСТЬ: 145 гривень

ВИСТАВА "БУДЬТЕ ВИ ЩАСЛИВІ!"

Вистава "Будьте Ви щасливі!"Вистава "Будьте Ви щасливі!" Фото: culturemeter.od.ua

Дивовижна історія кохання, яке могло статися лише в Одесі. Місця, в яких розгортатимуться події, дуже знайомі кожному одеситу: взяти хоча б Дерибасівську і Привоз. Втім, не любов'ю єдиною. Йдеться в цій історії і про рибні котлетки, карний розшук, нову економічну політику та ідиш, на якому минулого століття розмовляла третина жителів Одеси.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 10 лютого о 17:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

БАЛЕТ "БІЛОСНІЖКА"

Балет "Білосніжка".Балет "Білосніжка". Фото: dumskaya.net

Вистава за мотивами казки братів Грімм. Сюжет, мабуть, знайомий кожному з дитинства. Юна красуня Білосніжка, якої хоче позбутися зла мачуха-чаклунка, знаходить притулок у затишному будиночку лісових гномів. Втім, на цьому пригоди героїні не закінчуються, адже мачуха ніяк не вгамується, а самій Білосніжці доведеться зустріти своє кохання. Казкова історія оживе та заграє новими фарбами завдяки хореографії балетмейстерів-постановників Янини Кисельової та Гаррі Севояна, яку виконають провідні солісти та артисти балету, а також вихованці ансамблю класичного танцю "Фуете" та центру балету "Фуете-гранд".

АДРЕСА: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 10 лютого о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 400 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах