На Одещині нарахували понад 40 рецептів борщу: мешканців просять поділитися рецептами

На Одещині нарахували понад 40 рецептів борщу: мешканців просять поділитися рецептами.

На Одещині нарахували понад 40 рецептів борщу: мешканців просять поділитися рецептами. Фото: facebook.com/oocuk2017

Дозвілля та їжа
04 серпня 2023 11:25

На Одещині збирають рецепти борщу, адже в нашому регіоні існують десятки різновидів бюлюду. Про це повідомляє Одеський обласний центр української культури.

"Так, рецепти борщу в сім'ях дбайливо передаються з покоління в покоління, а деякі навіть тримаються в найсуворішій таємниці. Є борщі на м'ясних бульйонах з куркою, качкою, свининою, а є з рибою (би таємниці. качкою, свининою, а є з рибою (бичками, кількою, коропом).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На сьогоднішній день Одеський обласний центр української культури зібрав понад 40 рецептів приготування борщу. Збір триває. Організатори просять мешканців регіону надсилати свої оригінальні рецепти на адресу mariannashvayka@ukr.net. Тож ваша сімейна страва має шанс потрапити до загального списку борщів Одеської області. З ним можна ознайомитись тут.

Які борщі готують на Одещині

Наприклад "Плавнівський борщ" готують на бульйоні зі свинячих ніжок у Степанівській сільській громаді Роздільнянського району. "Борщ із квашеного кормового буряка", "Борщ з баклажанами", "Борщ пісний з рибкою", "Борщ одеський з квасолею та кількою" готують у Куяльницькій сільській громаді Подільського району; А "Грабівський борщ із капустою та буряком, затертий шкварками" готують у казані на пічурці в селі Грабове Кодимської міської громади Подільського району.

Український борщ, болгарський борщ із фірмовим болгарським квасом, гагаузький борщ на бульйоні з баранини, молдавський борщ "Зама" з домашньою локшиною та любистком готують у Тарутинській селищній громаді Болградського району. "Роздільнянський смак", до якого замість оцту додають сік зі свіжого винограду сорту "Ізабелла", "Медовий борщик від Марусеньки", до якого додають мед і м'яту, "Борщ по-одеськи" з бичками, "Приправу від бабусі Марії" з любистком та чебрецем готують у Роздільнянській міській громаді Роздільнянського району та інші.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах