В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися

Цвітіння магнолії в Одесі у 2024 році.

Цвітіння магнолії в Одесі у 2024 році. Фото: t.me/odessapublic1

Дозвілля та їжа
04 квiтня 12:51

В Одесі розпочали квітнути дерева магнолії. Їх, незважаючи на не зовсім підходящий клімат, можна зустріти по всьому місту. Vgorode розповість де шукати квітучі дерева у нас у місті.

Зазвичай магнолії розпускаються за температури вище 15 градусів. Цвітіння триває до двох тижнів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попереджаємо заздалегідь, що не всі дерева в цьому списку вже розпустилися, проте багато хто з них уже почав це робити і готовий "позувати" для Ваших фото. І, на жаль, алея магнолій у Стамбульському парку городянам поки що недоступна, тому до нашої добірки не потрапила. Також є своя магнолія і в Грецькому парку, який також закрито для одеситів цього року.

Центральна алея в Аркадії

Магнолія в Аркадії у 2021 році.Магнолія в Аркадії у 2021 році. Фото: facebook.com/lantaniko

Два дерева магнолії, висаджені після реконструкції, стали символом весни та завоювали популярність у одеситів. Зараз вони вже почали цвісти.

  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото
  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 1
  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 2

В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото


Щороку у квітні до них вишиковується черга з бажаючих зробити селфі. Побачити красиві дерева недалеко біля атракціонів наприкінці алеї. Також можна прогулятися вздовж моря або приватним сектором Аркадії, там також можна зустріти невеликі дерева магнолії.

Дворик Кирхи на Новосільського, 68

В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 1В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 1

Відвідувачі Лютеранської церкви Святого Павла давно знають про те, що у дворику Кірхи є чим помилуватися, крім чудової архітектури. Приходьте дивитись, вхід вільний.

Вулиця Уютна, 6



У дворику на Французькому бульварі в районі вулиці Уютної також цвіте магнолія. Однак, на жаль, його закрито і потрапити туди нелегко. Місцеві жителі не виявилися раді напливу любителів фотографії та обмежили відвідування. Там залишається тільки милуватися відео.

Загалом на цій вулиці можна знайти багато краси. Радимо прогулятися на дозвіллі.

Інститут імені Філатова

Два дерева магнолії, біле та рожеве, знаходяться у внутрішньому дворі Інституту. Посадка такого дерева – це чудова ідея для того, щоб тішити як пацієнтів, так і працівників лікарні. Зараз вони уже квітнуть.

  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 3
  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 4
  • В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 5

В Одесі вже квітне магнолія: де помилуватися фото 3



Усі фото автора

Два екзотичні деревця подарував інституту у 2011 році директор інституту географії НАН України Руденко Л.Г.

Клімівський квартал

Клімівський квартал.Клімівський квартал. Фото: reporter.com.ua

Тут у дворі багатоповерхівки неподалік Привозу цвіте практично біла магнолія. Дерево купили одесити у Києві понад двадцять років тому. Воно росте буквально на п'ятачку землі.

Меморіал 411 батареї

Магнолія на 411 батареї.Магнолія на 411 батареї. Фото Анни Березкіної

За повідомленням городян, шукати красиві дерева потрібно в районі кінцевої зупинки маршруток. Загалом у приватному секторі біля моря люди нерідко висаджують такі дерева, тож можна шукати.

Ботанічний сад на Французькому бульварі

Магнолії у березні.Магнолії у березні. Фото: facebook.com/garden.onu


В одеському ботанічному саду за адресою Французький бульвар 48/50 росте понад десять сортів магнолії. Поки розцвіла рожева магнолія, але тут є кілька сортів, у яких жовті квіти. Розквітають вони поступово, тож можете встигнути побачити все. А кілька років тому небайдужі одесити висадили до ботсаду аллею із 28 дерев! Тож незабаром тут буде чарівно.

Жовта магнолія.Жовта магнолія. Фото: facebook.com/NataliiaKostenko777



Загалом це гарне місце і можна побачити найрізноманітніші дерева. До кінця місяця тут ще з'являться квітучі сакури. Зараз тут можна помилуватися цвітінням фруктових дерев та екзотичних квітів.

Магнолії у квітні.Магнолії у квітні. Фото: facebook.com/garden.onu

Також можна замовити екскурсії старою територією за адресою: Французький бульвар, 87. Але самостійно відвідати цю частину ботанічного саду не можна. Для того, щоб відвідати екскурсію, не потрібний попередній запис. Вартість – 100 гривень для дорослих та 80 для дітей. Довідки за телефоном: (098) 987-61-79. Відкрито з 11:00 до 17:00 щодня, крім понеділка.

Ще фото магнолій в Одесі:

Невеликий дерев магнолії в парку Горького.Невеликий дерев магнолії в парку Горького. Фото: facebook.com/Karina Kochura Kryvoruchenko

Дерево магнолії у приватному секторі Аркадії.Дерево магнолії у приватному секторі Аркадії. Фото: facebook.com/viparkadia_odessa

Пізня (літня) магнолія у Жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері Пізня (літня) магнолія у Жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах