Концерт хору імені Верьовки та спектакль "Камінь": куди піти в Одесі наступного тижня

Концерт хору імені Верьовки та спектакль "Камінь": куди піти в Одесі наступного тижня.

Концерт хору імені Верьовки та спектакль "Камінь": куди піти в Одесі наступного тижня. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Дозвілля та їжа
05 травня 14:05

Найближчими будніми днями в Одесі виступить хор імені Верьовки, покажуть виставу "Камінь" та відбудеться концерт органної музики.

Vgorode дізнався, куди можна буде піти в нашому місті наступного тижня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

КОНЦЕРТ ХОРУ ВЕРЬОВКИ

Відео: YouTube-канал Veryovka

Хор Верьовки, який завоював безліч національних та міжнародних нагород, зокрема срібну медаль Всесвітньої ради миру за великий внесок у справу миру та дружби між народами, виступить в Одесі з концертною програмою "Несемо піснею добро".

У програмі авторські та народні пісні. Хор виступає в унікальному стилі, який поєднує традиційні українські мелодії із сучасними елементами. Організатори зазначають, що головною культурною місією цих музикантів є ознайомлення світу з українською народною піснею та традиційною хореографією.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 7 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 750 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ОСТАННЄ ПОПЕРЕДЖЕННЯ"

Вистава "Останнє попередження".Вистава "Останнє попередження". Фото: odesa.internet-bilet.ua

Вистава про те, що відбувається у потойбічному світі. Головний герой вже мертвий, проте вчинки, які людина робила за життя, мають свої наслідки і після смерті, а для того, щоб продовжити шлях, потрібно щось зробити. Про те, що потрібно зробити, щоб рухатися далі, й оповідає "Останнє попередження".

Вистава триває півтори години. У ролях заслужені артисти України Геннадій Скарга, Борис Смирнов, Світлана Горчинська, Ірина Надєждіна та інші. Режисер-постановник – Олена Озьорна.

ДЕ: Одеський обласний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 8 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

СПЕКТАКЛЬ "КАМІНЬ"

В Українському театрі покажуть спектакль "Камінь".В Українському театрі покажуть спектакль "Камінь". Фото ілюстративне: odnb.odessa.ua

Драматична постановка про трьох жінок, які представляють три різні покоління однієї сім'ї. Героїні повертаються до будинку, який у 1930-х роках минулого століття глава сім'ї викупив у єврейської пари, щоб допомогти подружжю втекти від нацистського режиму. Пізніше, тікаючи до Західної Німеччини, цей будинок покинули й нові власники. Тепер жінки з тієї самої родини знову вдома. Чи принесе це повернення їм щастя – глядачі дізнаються, подивившись виставу.

Організатори відзначають, що ця вистава яскраво розкриває теми підміни фактів історії, культу та руйнівних відносин усередині сім'ї. "Камінь" – і символічна, і буквальна назва, адже в цій історії камінь став свідком багатьох подій: спочатку його кинули з ненавистю, потім на 25 років закопали в саду, а зараз він має пролити світло на гірку правду.

ДЕ: Український театр, вулиця Пастера, 15

КОЛИ: 8 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: вхідний квиток – 300 гривень, а для студентів, пенсіонерів та пільговиків – 80 гривень

БАЛЕТ "ДОН КІХОТ"

Балет "Дон Кіхот".Балет "Дон Кіхот". Фото: operahouse.od.ua

Балетна постановка за мотивами роману Мігеля де Сервантеса "Дон Кіхот". Уперше цей балет поставили в 1740 році, і відтоді до цього твору зверталися багато балетмейстерів. Одну з найкращих постановок здійснив хореограф Маріус Петипа, який зробив центральними персонажами Кітерію та Камачо. Сам Дон Кіхот та Санчо Панса в цій версії відійшли на другий план. Музику до балету написав Людвіг Мінкус.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 9 травня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 290 до 670 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ЧАРІВНІ ЧЕРЕВИЧКИ"

Вистава "Чарівні черевички".Вистава "Чарівні черевички". Фото: facebook.com/OdTUZ

Вистава за мотивами англійських народних казок. Це історія про те, що може статися з людиною, яка виявила дивовижну силу у звичайному на перший погляд взутті. Як же впізнати диво-черевики і правильно ними скористатися – відповіді на ці запитання дізнаєтеся, подивившись виставу.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 50

КОЛИ: 9 травня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

СПЕКТАКЛЬ "НЕ СПОДІВАЮЧИСЬ НА МРІЮ"

Вистава "Не сподіваючись на мрію".Вистава "Не сподіваючись на мрію". Фото: dumskaya.net

Життя Надії проходило без віри у мрію. Героїня, схоже, змирилася з тим, що залишиться старою дівою, і заповнювала свої дні доглядом за хворою матір'ю Любов'ю Іванівною. Все змінилося, коли напередодні Нового року у квартирі Надії пролунав дзвінок від незнайомої людини... Організатори відзначають, що вистава поставлена таким чином, що кожен глядач відчує себе безпосереднім учасником цих сімейних сцен, діалогів і кумедних ситуацій.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 9 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 400 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ЧОЛОВІК ДЛЯ ПАМЕЛИ"

Вистава Вистава

Ексцентрична комедія на одну дію за п'єсою Джона Патріка. Чай з мурахами, нявкаючий покійний кіт, портрет прадіда, що палить, примара викрадача свиней і парочка мисливців за багатою спадщиною – все це і не тільки побачать глядачі в будинку американської старенької Памели Кронки, яка хоче знайти чоловіка для своєї сусідки Розіти Монтефалько. Жодної містики – усьому знайдеться пояснення, проте нудьгувати під час перегляду цієї вистави глядачам точно не доведеться. Ця історія про те, що навіть у похилому віці не пізно мріяти – головне зберігати чистоту душі та людяність.

ДЕ: Одеський обласний академічний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 9 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ПРИБОРКАННЯ НОРОВЛИВИХ"

Вистава "Приборкання норовливих".Вистава "Приборкання норовливих". Фото: odesa.internet-bilet.ua

Музична життєствердна комедія за мотивами п'єси Шекспіра, яка не сходить із театральних підмостків уже понад 400 років.

Катарина красива, розумна, горда і норовлива. Приборкати таку жінку нереально, спробувати завоювати варто, але це під силу тільки справжньому чоловікові. Чим закінчиться поєдинок двох сильних особистостей? Що в результаті спалахне між ними: непримиренна ворожнеча чи пристрасне кохання? Щоб отримати відповіді на ці питання, потрібно подивитися виставу "Приборкання норовливих" – світ шекспірівських пристрастей в інтерпретації Олега Школьника та Олени Пушкіної.

ДЕ: Одеський обласний академічний драматичний театр, вулиця Грецька, 48

КОЛИ: 10 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 150 до 350 гривень

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

Орган.Орган. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Двогодинна концертна програма із шедеврів європейської та вітчизняної музики. На сцену цього вечора вийдуть лауреатка міжнародних конкурсів Вероніка Струк, артисти оркестру Олександр Анісімов (скрипка) та Єлизавета Меньшагіна (гобій), а також провідні солісти опери театру: народна артистка України Лариса Зуєнко, Наталія Павленко, Марина Годулян, Ілля Марків, Геннадій Корягін.

У першому відділенні прозвучать твори Антоніо Вівальді, Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя, Фелікса Мендельсона, Франца Шуберта та Генрі Пьорселла. У другому відділенні глядачі почують музику Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Анатолія Кос-Анатольського, обробки популярних народних пісень Володимира Йориша та Петра Бойченка, а також твори сучасних композиторів Мирослава Волинського та Людмили Шукайло.

ДЕ: Оперний театр, провулок Чайковського, 1

КОЛИ: 10 травня о 17:00

ВАРТІСТЬ: від 250 до 590 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ДВАНАДЦЯТЬ СТІЛЬЦІВ"

Вистава "Дванадцять стільців".Вистава "Дванадцять стільців". Фото: usionline.com

Постановка за мотивами роману Іллі Ільфа та Євгена Петрова "Дванадцять стільців".

Кіса Вороб'янінов разом із Остапом Бендером шукають діаманти, які покійна теща Вороб'янінова сховала в одному зі стільців. Проблема в тому, що стільців столового гарнітуру було дванадцять, і зараз вони належать різним людям. Крім того, на коштовності полює священик Федір.

ДЕ: Театр Музкомедії, вулиця Пантелеймонівська, 3

КОЛИ: 10 травня о 18:00

ВАРТІСТЬ: від 100 до 400 гривень

СПЕКТАКЛЬ "ЛІСОВА ПІСНЯ"

Вистава "Лісова пісня".Вистава "Лісова пісня". Фото: culturemeter.od.ua

Вистава за мотивами першого українського твору в жанрі фентезі – п'єси Лесі Українки "Лісова пісня". Незважаючи на те, що ця драма-феєрія була написана понад 100 років тому, проблеми та герої залишаються не менш актуальними, ніж на початку минулого століття. Глядачі побачать сучасне прочитання історії, яка багатьом знайома ще зі шкільної лави.

ДЕ: Театр юного глядача, вулиця Грецька, 48А

КОЛИ: 10 травня о 17:00

ВАРТІСТЬ: 200 гривень

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах