Ресторан "Устриці Скіфії". Фото: instagram.com/skifianoyster_odesa_maristella
Цієї весни в Одесі з'явилося чимало нових ресторанів та кафе зі смачним меню та атмосферним інтер'єром.
Vgorode склав добірку цікавих закладів, які нещодавно відчинили свої двері для відвідувачів.
Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.
Наприкінці березня в самому центрі Одеси на вулиці Дерибасівській з'явилася ще одна пекарня, де готують традиційну угорську випічку – кюртош-калачі. У меню закладу калачі з начинками із шоколадної пасти, заварного або бананового крему, солоної карамелі, малинового джему, крему бейліз та крему Rafaello. З напоїв тут є фруктово-медові чаї, какао, кава, матчі, мінеральна та солодка вода, безалкогольне мохіто.
Раніше, наприкінці грудня минулого року, пекарня Edes відкрилася в Аркадії.
ДЕ: вулиця Дерибасівська, 25
ЧАС РОБОТИ: щодня з 10:00 до 21:00
КОНТАКТИ: +38 093 85 05 405, Instagram
Ще один заклад, який відчинив двері для відвідувачів наприкінці березня. У меню широкий вибір сніданків, основних страв, десертів, закусок та салатів. Деякі страви досить незвичайні. Наприклад, поснідати тут можна вівсяною кашею з лохиною, горгонзолою та горіхами. Напої тут є на будь-який смак: від рожевого какао до авторських коктейлів 18+. Щопонеділка та щовівторка для відвідувачів діє акція: при покупці однієї кави, друга дістається в подарунок.
ДЕ: вулиця Троїцька, 52
ЧАС РОБОТИ: щодня з 09:00 до 21:00
КОНТАКТИ: +38 095 04 23 470, Instagram
На початку квітня в Аркадії у тестовому режимі запрацював новий ресторан грузинської кухні. У меню хінкалі, хачапурі, холодні закуски, салати, супи, основні страви та страви на мангалі. Наприклад, на десерт тут можна взяти солодкі хачапурі "Нутелла" з начинкою із крем-сиру, "Нутелли", банана, ягідного соусу та горіхів. Також є дитяче меню: пюре з котлетками, міні-хачапурі та курячий бульйон із міні-хінкалі.
ДЕ: вулиця Генуезька, 3Б
ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 23:00
КОНТАКТИ: +38 073 02 42 424, Instagram
Заклад української кухні, який відкрили в перші дні квітня. Тут готують такі страви з національним колоритом як борщ, закарпатський бограч, картопляні деруни, банош та вареники з різними видами начинок. Асортимент напоїв різноманітний: тут можна випити і какао з вершками, і фірмові алкогольні коктейлі, наприклад, "П'яна бузина", що складається з джину, сиропу бузини, яблучного та лимонного соків та льоду.
ДЕ: вулиця Балківська, 31
ЧАС РОБОТИ: з неділі по четвер – з 09:00 до 22:00, у п'ятницю та суботу – з 10:00 до 23:00
КОНТАКТИ: +38 098 02 33 866, Instagram
Наприкінці квітня в Одесі з'явилася нова міська кав'ярня. До цього закладу варто заглянути всім, хто любить десерти, адже меню переважно складається із солодких ласощів: від чизкейків до макаронів. Також в асортименті сніданки, салати, боули, хот-доги, антипасті, безалкогольні та алкогольні напої. На День матері, 12 травня, у кав'ярні пройшов кулінарний майстер-клас: дітлахи вчилися готувати піцу. Цілком імовірно, подібні кулінарні заходи проходитимуть і надалі.
ДЕ: вулиця Інглезі, 28
ЧАС РОБОТИ: з понеділка по п'ятницю – з 07:30 до 21:00, по суботах та неділях – з 08:00 до 21:00
КОНТАКТИ: +38 095 81 33 162, Instagram
У перші дні травня на 10-й станції Великого Фонтану відкрили заклад, де можна поласувати свіжими устрицями, локальною тілігульською рибкою, одеським форшмаком, ікрою з баклажанів, шашликом і овочами гриль. Рибу та шашлик тут готують на грилі, а устриць щоранку привозять із ферми "Ойстервіль".
Заклад розташований на пірсі, тому тут можна не лише ситно поїсти, а й помилуватися морськими краєвидами та зробити фото для Instagram.
ДЕ: вулиця Бернардацці, 2 ( готель Maristella Marine Residence )
ЧАС РОБОТИ: щодня з 11:00 до 22:00
КОНТАКТИ: +38 093 62 77 727, Instagram
Один із найновіших закладів Одеси. Відкриття цього кафе відбулося лише два дні тому, 10 травня. У меню сніданки, бізнес-ланчі, перші та основні страви, бургери, сендвічі, паста, гарніри та десерти. Наприклад, тут можна поснідати сирниками зі сметаною та апельсиновим конфетюром, пообідати українським борщем із копченою сметаною та салом, поласувати брауні "Ескімо". Також є бар, в асортименті якого різні кавові напої, чай і лимонад.
ДЕ: вулиця Пушкінська, 50
ЧАС РОБОТИ: з понеділка по п'ятницю – з 08:30 до 21:00, по суботах та неділях – з 09:00 до 21:00
КОНТАКТИ: +38 093 01 50 278, Instagram
Раніше Vgorode розповідав про те, де в Одесі можна скуштувати плоскі круасани.
Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.