В Одесі пройде дитячий кінофестиваль: на нього можна потрапити безкоштовно

В Одесі пройде дитячий кінофестиваль: на нього можна потрапити безплатно.

В Одесі пройде дитячий кінофестиваль: на нього можна потрапити безплатно. Фото: ettyimages.com, skynesher

Дозвілля та їжа
29 травня 12:40

З 7 по 16 червня Україна прийматиме національний кінофестиваль для дітей та підлітків 11-й Чілдрен Кінофест, у тому числі й в Одесі. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Як і минулими роками, подія відбудеться у гібридному форматі: фестивальні покази пройдуть у вибраних кінотеатрах, а також онлайн. Для онлайн перегляду буде доступна спеціальна програма "Коли ще говорили звірі".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перегляди в кінотеатрах та онлайн традиційно будуть безкоштовними для організованих груп дітей з інвалідністю, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт та усередині переміщених осіб.

Окрім організованих груп, кінофестиваль зможуть відвідати усі охочі щодо попередньої реєстрації на сайті, що розпочнеться 30 травня. Для груп понад п'ять осіб необхідно звернутися до місцевого координатора.

Програма кінофестивалю "Чілдрен Кінофест"

Покажуть фільми Міжнародного конкурсу, а найкращий із них оберуть шляхом глядацького голосування. Це сім нових стрічок із різних європейських країн для дитячої аудиторії:

1. "Королівство Кенсуке" (Великобританія, Люксембург, Франція) – торішній учасник головного анімаційного фестивалю в Аннесі та призер Британської анімаційної премії. Це історія про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові після шторму. "

2. Ніна та секрети Їжачка" (Франція) – анімація від творців "Хлопчика-фантома". Головна героїня разом з другом та уявним їжачком шукає скарб на фабриці.

3. "Тонда, Славко і чарівне світло" (Угорщина, Словаччина, Чехія) - фентезі про пригоди особливого хлопчика та його сусідки з чарівним ліхтариком.

4. "Детективи звіропоїзда" (Норвегія) - анімаційна пригода у стилі детективів Агати Крісті про викрадення цінного винаходу.

5. "Пташина скеля" (Ірландія) – творіння студії Cartoon Saloon, історія про пташку та її друзів, які рятують єдине яйце на їхньому острові.

6. Окейдякбувай (Нідерланди) – призер юнацького журі конкурсу у Чикаго. Історія про двох підлітків, які біжать зі школи для дітей із порушенням слуху.

7. Ще один фільм буде оголошено пізніше як сюрприз для глядачів.

В онлайн-кінотеатрі буде показано спеціальну програму "Коли ще звірі говорили" з добіркою стрічок про тварин:

1. "Фарба" - комедійна історія про порося.
2. "Неймовірна подорож на Північний полюс" – історія про чотирилапу учасницю полярної експедиції.
3. "Гол!" – мультфільм про маленького крота Манго, який мріє стати футболістом.
4. "Зоопарк" – фільм про друзів, які рятують тварин із зоопарку під час війни.
5. "Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот" – анімація про великий святковий концерт лісових мешканців.

Фестиваль також включає кілька спеціальних подій, доступних як у кінотеатрах, так і онлайн: Ретроспективний показ анімаційної класики "Володарі часу" (1982) від режисера Рене Лалу та художника Мебіуса. Показ фільму-переможця минулорічного фестивалю "Душа команди" про черницю, яка започатковує футбольну команду в школі-інтернаті.

Підбірка фільмів-фіналістів щорічного Дитячого кіноконкурсу, де професійне журі та глядачі оберуть переможців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах