Незважаючи на небезпеку в одеській Затоці та на "Бугазі" наплив туристів: як і пощо відпочивають українці

Незважаючи на небезпеку в одеській Затоці та на "Бугазі" наплив туристів: ціни та умови у 2024 році.

Незважаючи на небезпеку в одеській Затоці та на "Бугазі" наплив туристів: ціни та умови у 2024 році. Фото: скриншот відео

Дозвілля та їжа
04 липня 14:12

Незважаючи на мінну небезпеку та заборону купань у морі, на пляжах у селищі "Затока" та "Кароліно-Бугаз" Одеської області відпочивають туристи.

Так, українців не лякають закриті бази відпочинку, готелі та магазини. Деякі купаються. Через це готелі, звичайно, намагаються відкриватися. Ми розповімо про те, що зараз відбувається у Затоці та Караліно-Бугазі, а також про те, як зараз там відпочивають сміливі люди на "свій страх і ризик".



Видео: tiktok.com/@minihotel_namore


Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Звичайно, наповненість пляжів не можна порівняти з сезонами до повномасштабного вторгнення - на берегову лінію не набереться і сотні людей. Більшість із них милуються морем і засмагають, але є й сміливці, ще й з дітьми, які пірнають у море. Людей приваблюють порожні великі пляжі у Затоці. А в Кароліно-Бугазі взагалі "кипить життя", самі пляжі виглядають більш "живими".



Відео: tiktok.com/@zatoka_home

Як дістатися

Громадським транспортом у Затоку – поки що ніяк. Остання зупинка електричок та автобусів – сусіднє селище Кароліно-Бугаз. Але звідти до Затоки можна пройтися пішки за 20-30 хвилин. Сідати на едектричку потрібно на Одеському залізничному вокзалі.

Але, звичайно, сюди приїжджають на своїх автомобілях. А щоб потрапити з Одеси до центрального району селища, куди пускають лише з місцевою реєстрацією, треба їхати об'їздом понад сто кілометрів через прикордонну смугу з Молдовою та КПП "Паланка". Через це військовозобов'язані чоловіки туди, як правило, не їдуть. Хіба що ввечері після 18:00.

Скільки коштує житло в Затоці та Кароліно Бугазі та які є зручності



Відео: tiktok.com/@minihotel_namore

В основному готелі та бази відпочинку, які ризикнули відкритися, знаходяться в Лиманському районі Затоки, що межує з Кароліно-Бугазом. Він ближче до Одеси і далі від багатостраждального мосту, по якому били ракетами росіяни. А у центрі Затоки практично все закрито.

Власників готелів можна зрозуміти – у них борги через податок на нерухомість, тому вони змушені відкриватися. Тим більше, що попит на цю справу є.

Частина готелів та будинків відпочинку мають басейни. Ближче до "Бугаза" є магазинчик, а недалеко працює і ринок, є банкомат, пошта та ознаки цивілізації. На одному із пляжів працює кафе-бар. Однак якщо таки вирушите сюди, то краще беріть їжу з собою або доведеться "розщедритися" на кафе. Адже знайти відкритий магазин – той ще квест.

Вартість номерів у середньому навіть менше ніж до повномасштабного вторгнення. Наприклад, за півлюкс у Затоці, який колись коштував 1650 гривень, зараз беруть 1350. Стандартний двомісний номер коштуватиме 950 гривень. На кухнях при готелі можна пообідати за 200 гривень.

Відео: tiktok.com/@zatoka_home

Всього на сервісі Booking в Затоці представлено десять варіантів, але реальності, зрозуміло, їх більше. Ціни стартують від 500 гривень за тримісний номер на двох, а закінчуються 5000 гривень за віллу із двома спальнями. На першій лінії моря відвідування двомісного номера коштуватиме 950 гривень.

Вартість житла у Затоці у 2024 році.Вартість житла у Затоці у 2024 році. Фото: booking.com


У самому Кароліно-Бугазі можна зняти готелі за ціною від 700-800 гривень за двомісний номер. Але за бажання можна знайти варіанти по 250 гривень з особи за тримісний чи чотиримісний номер. А в готелі "Ковчег" та "Гранд готель" працюють кафе.

Відео: tiktok.com/@elen_zakrevskaya

На Booking представлено лише п'ять варіантів житла на "Бугазі". Ціни стартують від 800 гривень за духмісний номер класу "Делюкс", а найдорожчий варіант коштуватиме лише 1800 гривень. Сімейний номер на береговій лінії коштуватиме 1100 гривень.

Вартість житла на Кароліно-Бугазі у 2024 році.Вартість житла на Кароліно-Бугазі у 2024 році. Фото: booking.com

Але врахуйте, що не всі бази відпочинку та готелі встановили електрогенератори. Цю інформацію краще уточнювати перед заселенням.

Небезпека

Відкрити пляжний сезон у Затоці неможливо офіційно – тут досі є загроза висадження російського десанту. Так заявляє керівництво Одеської області, тому вся прибережна смуга з Одеси до Білгород-Дністровський продовжує вважатись червоною зоною. До того ж залишається загроза мінної небезпеки, відсутність укриттів та рятувальників на пляжах.

Підходи до пляжів частково заміновані. Деякі доріжки обриваються загороджувальними червоними знаками з черепом, кістками та написами. Вони також є на іншій прибережній території.

Також актуальна проблема виклику "швидкої". Раніше для оперативної медичної допомоги швидка везла до Білгорода-Дністровський, але через закритий міст в об'їзд проїзд займе майже дві години.

Зазначимо, що за кількістю вибухів за червень Одеська область опинилася на восьмому місці в Україні. Випередили її в основному області, де продовжуються активні бойові дії.

Нагадаємо, що на Одещині ОВА готові відкрити лише близько 20 зон для відпочинку біля моря в Одесі та Одеському районі та одну в Ізмаїльському. Але мови про Затоку чи "Бугаза" не йдеться.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах