Відпочинок в Одесі в період оксамитового сезону: ціни та цікаві локації

Одеське узбережжя.

Одеське узбережжя. Фото ілюстративне: nashemisto.dp.ua

Дозвілля та їжа
05 вересня 22:00

Так званий оксамитовий сезон, який зазвичай триває з кінця серпня до кінця жовтня, є, мабуть, найсприятливішим для відпочинку періодом року. Виснажливої спеки і скупчення людей на пляжах вже немає, а ціни набагато нижчі, ніж у розпал літа.

Vgorode поцікавився, скільки коштує проживання та відпочинок в нашому місті у вересні 2024 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Пляжний відпочинок

Якщо ви приїжджаєте до Одеси, щоб покупатися в морі та позасмагати, варто враховувати, що в умовах воєнного стану деякі пляжні території закриті. Станом на кінець серпня безпечними для купання були дев'ять одеських пляжів: Ланжерон, Дельфін, Аркадія, Калетон, інклюзивний пляж, True Man Sun of Beach, Red Line, а також пляжі на 10-й та 13-й станціях Великого Фонтану.

Пляж Калетон.Пляж Калетон. Фото: aquaparkodessa.com.ua

Одним із найпопулярніших пляжів для відпочинку є пляж Калетон. Тут можна і позасмагати на шезлонгах, і посидіти в затишних закладах з видом на море, і активно провести час на водних атракціонах. Для відпочиваючих пляжна територія доступна щодня з 08:00 до 20:00. Шезлонг коштує 500 гривень, ліжко – 1 200 гривень (у вартість входять два рушники, парасолька та дві подушки), намет – 2 000 гривень (у вартість входять чотири рушники та чотири подушки), додатковий рушник – 100 гривень (застава – 500 гривень).

True Man Sun of a Beach.True Man Sun of a Beach. Фото: booking.com

Ще одна місце для відпочинку – пляж True Man Sun of a Beach. Це місце підходить для того, щоб відпочити всією родиною. На території пляжу є дорослі та дитячі басейни, шезлонги, ліжка, бунгало. Станом на кінець липня у будні шезлонг на території пляжу коштував 200 гривень, ліжко – 400 гривень, бунгало – 600 гривень, рушник – 100 гривень. У вихідні та святкові дні вартість шезлонгу була 250 гривень, ліжка – 500 гривень, бунгало – 700 гривень, рушника – 100 гривень. Шезлонг на піску щодня коштував 300 гривень, а бунгало на піску – 800 гривень. Станом на початок вересня ці ціни поки що залишаються актуальними. Пляж працює щодня з 08:00 до 18:00. До найближчого укриття з території пляжу можна дійти лише за півтори хвилини.

Інклюзивний пляж.Інклюзивний пляж. Фото: omr.gov.ua

Є в Одесі й місце, де можуть відпочити люди з обмеженими фізичними можливостями – інклюзивний пляж. Тут є ліфт прямо на березі моря, пандуси для спуску у воду та на пляж, а також спеціально облаштована для людей з інвалідністю інфраструктура: роздягальні, медпункт та туалети. Пляж є абсолютно безкоштовним. Шезлонги та парасольки насамперед надають людям з інвалідністю та літнім громадянам.

Розваги

Аквапарк Hawaii.Аквапарк Hawaii. Фото: aquapark-hawaii.com

Варіантів розваг в Одесі достатньо. Чого тільки варта прогулянка Потьомкінськими сходами або катакомбами, довжина яких становить близько двох з половиною тисяч кілометрів. Втім, якщо все ж таки говорити про відпочинок в оксамитовий сезон, то радимо звернути увагу на аквапарк Hawaii, в якому є понад 20 гірок різного рівня складності, зокрема й "Ракета", водне містечко з атракціонами та басейнами для дітей, а також комфортні. шезлонги, ресторани та VIP-зони. Діти до трьох років можуть відвідувати аквапарк безкоштовно.

Вартість квитків:

  • з 09:00 до 14:00: дорослий квиток до Hawaii – 550 гривень, дитячий квиток до Hawaii – 350 гривень, дорослий квиток до Aqua VIP – 700 гривень, дитячий квиток до Aqua VIP – 450 гривень, бунгало до Aqua VIP – 5 000 гривень;
  • з 14:00 до 19:00: дорослий квиток до Hawaii – 600 гривень, дитячий квиток до Hawaii – 450 гривень, дорослий квиток до Aqua VIP – 900 гривень, дитячий квиток до Aqua VIP – 450 гривень, бунгало до Aqua VIP – 5 000 гривень;
  • з 09:00 до 19:00: дорослий квиток до Hawaii – 800 гривень, дитячий квиток до Hawaii – 600 гривень, дорослий квиток до Aqua VIP – 1 500 гривень, дитячий квиток до Aqua VIP – 650 гривень, бунгало до Aqua VIP – 5 000 грн.

Вартість проживання у готелях

Номер в одеському готелі.Номер в одеському готелі. Фото ілюстративне: panoramadeluxe.com

Двомісний номер-студіо в Одесі в середньому коштує близько 1 650 гривень за одну ніч. За апартаменти класу делюкс доведеться заплатити більше: приблизно 2 200 гривень. Найбільш бюджетним є проживання у хостелі: одна ніч у двомісному номері коштуватиме лише 500–700 гривень. До речі, це значно дешевше, ніж було на початку літа, адже у червні оренда такого номера в середньому коштувала понад 900 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах