Багато виставок та заняття з модульними орігамі: куди піти в Одесі на майбутніх вихідних безкоштовно

Куди піти в Одесі на наступні вихідні безкоштовно.

Куди піти в Одесі на наступні вихідні безкоштовно. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Дозвілля та їжа
13 вересня 11:09

Для того, щоб відпочити у вихідні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безоплатно.

Vgorode зібрав вам заходи, куди можна піти на майбутніх вихідних, 14 і 15 вересня, абсолютно безкоштовно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дитячий кулінарний майстер-клас

Дитячий кулінарний майстер-клас.Дитячий кулінарний майстер-клас. Фото: istockphoto.com


Захід за книжечкою Саші Войцехівської "Яблучна шарлотка, випечена в горах". Проводить його Марина Старощук.

Де: вулиця Європейська, (Катерининська), 2

Коли: 14 вересня о 12:00

Контакти : telegtam

Виставка "Текстильні подорожі" Світлани Василенко

Виставка Виставка

Персональна виставка одеської мисткині. Василенко Світлана Іванівна закінчила Академію архітектури та будівництва. Працювала архітектором. Член прикладної секції "Золотий платан" ТОВ НСХУ. Учасниця Міжнародного мистецького ярмарку прикладного мистецтва. Її роботи знаходяться у персональних колекціях Китаю, Америки, Ізраїлю.

Це перша персональна презентація робіт Світлани Василенко, хоч вона постійно бере участь у групових виставках з 2021 року.

Виставку можна відвідати до 30 вересня щодня окрім суботи.

Де: арт-простір Універсального читального залу на вулиці Європейська (Катерининській), 67

Коли : до 30 вересня

Контакти : facebook

Персональна виставка Єлизавети Лісютіної

Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної.Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної. Фото: facebook.com/Королева Світлана

Єлизавета Лісютіна – художниця, ілюстратора книг, переможця багатьох всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, лауреатка Премії імені Палецького у 2022 році в номінації "Декоративний та народний живопис", тричі дипломанта міністра культури України, переможниця премії "Творча молодь Одеса" визнання - 2015".

2023 року стала магістром образотворчого мистецтва (закінчила художньо-графічний факультет ПНПУ імені Ушинського).

Єлизавета працює у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.
В експозиції будуть представлені твори, виконані в техніках графіки, витинанки та паперопластики, що мають споконвічну історію та втілюють найвищі ідеали національного мислення.

Виставка працюватиме до 1 жовтня.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 14 вересня з 10:00 до 17:00 (неділя вихідний)

Контакти: facebook

Відкриття виставки скульптур Юрія Зільберберга "Серії"

Відкриття виставки скульптур Юрія Зільберберга Відкриття виставки скульптур Юрія Зільберберга

Предмет у творчості Зільберберга перетворюється на своєрідний архетип чи поетичний образ, у якому є місце і особистим радостям, і болям автора. Зільберберг нерідко поєднує різних персонажів, предмети в, начебто, несумісних комбінаціях. Йому близька мова метафори, притчі та казки.

Наскрізна тема його мистецтва – місто та його мешканці, люди та тварини, непозбавлені певної ідилічності. Автор вміє зупинити момент, не доступний більшості, відобразити виворот повсякденності. Юрій на дух не переносить повчального пафосу та кон'юнктури у мистецтві.

"Гра форми та простору, гра емоцій через час приходять до інших людей. Сюжет втрачає свою актуальність з часом, цікавим стає те, як зроблено цю скульптуру, її пластику, як цю пластику стає емоцією чи думкою, і це більше ніж сюжет", – каже автор про свої роботи.

Представлені скульптури об'єднані темами, які розробляє Зільберберг упродовж життя та які можна зібрати в умовні серії. Окреме місце посідають ескізи великих монументальних проектів. Більшість представлених скульптур мисляться їм у процесі створення саме у великому масштабі.

Юрій Зільберберг працює у галузі скульптури, графіки, живопису. Є викладачем Одеського художнього професійного коледжу імені Грекова, членом Національної спілки художників України. 

Вартість: вхід на відкриття вільний, надалі 150/75 гривень.

Де: Худмузей, вулиця Софіївська, 5а

Коли: 14 вересня о 16:00

Контакти : facebook

Виставка Дмитра Молдованова "Сумішка"

Виставка Дмитра Молдованова Виставка Дмитра Молдованова


Гіпертрофовані кольори, багато метафоричності та символів, люди як звірі, відсутність гравітації, показова казковість, епічність щоденної драми. У цій виставці все неправильно, не академічно і не музейно, однак у цьому неправильному нас щось і приваблює – саме так виглядає наша сучасність.

Дмитро Молдованов став одним з форвардів сучасного українського наївного мистецтва – впевненої кар'єри, яка злилася з сучасністю. Представлені на виставці твори написані за останній рік та задумані як цілісний проект. Назва "Сумішка" народилася відразу, як і бажання зламати щось у своїй творчості, оновити та зміксувати всі улюблені -ізми в мистецтві - імпресіонізм, експресіонізм, сюрреалізм – і нарешті почав малювати у властивому саме йому стилі.

Дмитро Молдованов – український художник, один із лідерів Нового наїву. Народився 1967 року в Миколаєві, але живе та працює у селі Парутине. З 1991 року – учасник численних виставок в Україні та за кордоном. З арт-центром "Я Галерея" художник співпрацює з 2011 року, за цей час створено понад 15 персональних проектів.

Вхід на відкриття безкоштовний, надалі – 150/75 гривень.

Де: Худмузей, вулиця Софіївська, 5а

Коли : 14 вересня о 16:00

Контакти : facebook

Виставка "Затемнення" художниці Анастасії Колібаби

Виставка Виставка


Затьмарення з давніх-давен здавалося кінцем світу, покаранням богів – і зараз наші землі немов оповиті цією темрявою, в якій перемішалися біль, страждання, сумніви та надії. Про це міркує художниця Анастасія Колібаба.

Проект Анастасії складається із двох аспектів. По-перше, це певна тиха ода вдячності та болю за тих, хто зараз на фронті. Образи військових наче схоплені об'єктивом документаліста. Майже документальний стиль розповіді своєчасно запам'ятовує момент у пам'яті, поки цей пейзаж, насичений боями та військовим побутом, відчувається настільки суттєвим.

По-друге, це жахливі катаклізми війни. Пейзаж, оскаржений війною, виражає біль землі. Мертві гармати пускають коріння, перетворюючись на новий химерний ландшафт, сповнений сумної чарівності. Земля як тіло, скалічене і змучене ненавистю ворога, який прагне руйнувати і вбивати.

Вхід на відкриття вільний, надалі 150/75 гривень.

Де : Худмузей, вулиця Софіївська, 5а

Коли : 14 вересня о 16:00

Контакти : facebook

Екскурсія від КП "Одесміськелектротранс"

Екскурсія до музею Екскурсія до музею

У далекому 1880 році, а саме сьомого липня, розпочалася історія пасажирського транспорту у місті Одеса! Саме тоді поїхав кінний трамвай вулицями нашого міста. КП "Одесміськелектротранс" запрошує всіх охочих на тематичну екскурсію, щоби більше дізнатися за цю історію. Кількість гостей на екскурсію обмежена!

Запис за телефоном (050) 399-42-11 (в робочий час).

Де : Олексіївська площа, 21а

Коли : 15 вересня о 12:00

Контакти : сайт, facebook

Дискусія "Сучасний менеджмент у культурних інститутах Одеси"

Дискусія Дискусія

Остання подія у дискусійній програмі "Олександр Ройтбурд та її місце в історії культури та мистецтва Одеси" у рамках виставкового проекту Дослідницької платформи "PinchukArtCentre Олександр Ройтбурд. Теорема влади".

Відомою на всю країну стала історія розвитку Одеського національного художнього музею – місця, де було створено співтовариство на різних рівнях та у різних соціальних площинах, що згрупувало городян та досягло певного фінансового успіху в рамках місцевого фінансування. Все це було б неможливим без активної участі Олександра Ройтбурда на посаді директора ОНГМ.

Використовуючи горизонтальні зв'язки, маючи досвід у різних художніх інститутах, Олександр Ройтбурд зміг трансформувати підходи державних музеїв та вивести інститут на якісно новий рівень. У дискусії візьмуть участь колеги Олександра Ройтбурда з різних музеїв міста та поділяться своїм баченням його впливу на розвиток музейної справи в Одесі та Україні.

Спікери: Олександр Ковальчук, Семен Кантор, Світлана Остапова.

Посилання на реєстрацію

Де: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ієні Грушевського

Коли: 14 вересня о 14:00

Контакти : facebook

Толока у парку Савицького

Толока у парку Савицького.Толока у парку Савицького. Фото: facebook.com/Регіональний офіс БУР-Юг

Толока – це не лише загальне прибирання місцевості, а й нові знайомства та можливість весело та з користю провести час.

Для участі необхідно зареєструватись за посиланням.

Після реєстрації в листі-підтвердження буде вказано точне місце збору та посилання на чат толоки.

Толока організується в рамках програми USAID "Мріємо та діємо", яку виконує IREX у партнерстві з ГО "Будуємо Україну Разом".

Де: уточнюйте

Коли: 14 вересня об 11:00

Контакти: facebook

Заняття з модульного орігамі

Заняття з модульними орігамі.Заняття з модульними орігамі. Фото: youtube.com/@CikaviSamorobky


Учасники студії модульного орігамі з викладачкою ОХФК імені Грекова Євгенією Ніколаєвою робитимуть композицію осінніх квітів. Запрошують новачків.

Величезна перевага орігамі полягає в тому, що при певній вправності зробити вироби досить просто, красиво, а головне – недорого. Простота орігамі полягає в послідовній схемі виконання, при цьому виходить новий виріб, не схожий на вироби з паперу, виготовлені іншими майстрами.

Де: бібліотека імені Багрицького, вулиця Преображенська, 35а

Коли: 14 вересня о 15:00

Контакти : facebook

Дитячі заходи на точці "Спільно"

Дитячі заходи на точці Дитячі заходи на точці

Тут проходять майстер-класи, малювання, ліплення з пастеліну, настільні та активні ігри. Діти можуть спробувати лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку.

Анонси заходів публікують у день їх проведення, тож слідкуйте за ними в соціальних мережах.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де : Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли : з 09:00 до 21:00

Контакти : telegram

Заходи у Гончаренко-центрі: англійський, польський, кулінарний майстер-клас, український розмовний клуб та тренінг

Заходи у Гончаренко-центрі.Заходи у Гончаренко-центрі. Фото: facebook.com/GoncharenkoCenterODS.Derevianko

14 вересня, субота, 11:00 – можна буде зайнятися англійською для дорослих з Оленою Зайцевою.

14 вересня, субота, 14:00 – кулінарний майстер-клас "Корисні булочки як чудове доповнення до обіду".

14 вересня, субота, 15:30 – розмовний клуб з української мови. Він відчинив свої двері місяць тому, але вже має постійних шанувальників. Філологіня Тетяна Мозгова запрошує до нашого центру за попереднім записом бажаючих покращувати свій рівень володіння українською мовою.

15 вересня, неділя, 15:00 – тренінг із зупинки кровотечі Stop the bleed (Зупини кровотечу) від ГО "Відновлення+". Після базового курсу ви навчитеся ефективно надавати допомогу при загрозливих для життя кровотечах. Тренінг, що включає теоретичну та практичну частину, проходитиме в приміщенні центру протягом 3-4 годин. Запрошують дорослих 18+ за попереднім записом.

15 вересня, неділя, 12.00 – можна буде зайнятися вивченням польської мови.

Реєстрація обов'язкова за номером (067) 276-18-32.

Де: Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Святолава Ріхтера, 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли : 14 і 15 вересня

Контакти : facebook

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей.Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей. Фото: work.ua


Тут працюють дві групи з вивчення англійської. Перша група для початківців – навчання проходять у понеділок о 18:00. Друга група для рівня А1-А2 – заняття відбуваються щосуботи о 13:00. Викладає англійську Світлана Lite Point.

Де: уточнюйте за телефоном

Коли : 14 вересня о 13:00 (по суботах)

Контакти : facebook, (093) 000-39-79

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах