Байкарський круг-перформанс та лекції: куди піти в Одесі безкоштовно цього тижня

Куди піти в Одесі безкоштовно цього тижня.

Куди піти в Одесі безкоштовно цього тижня. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Дозвілля та їжа
30 вересня 12:16

Для того щоб відпочити на тижні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безкоштовно.

Vgorode зібрав для вас заходи, куди можна піти з 30 вересня по 4 жовтня 2024 року, абсолютно безоплатно або за вільний донат.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Зустріч в інтегративній терапії спільнот"

Байкарский круг-перформанс и лекции: куда пойти в Одессе бесплатно на текущей неделе - фотоБайкарский круг-перформанс и лекции: куда пойти в Одессе бесплатно на текущей неделе - фото

Команда проекту "Гуманітарний захист постраждалих від війни в Україні" спільно з бібліотекою-філією №1 проведе зустріч в інтегративній терапії спільнот (ІТС). Запрошуються як учасники попередніх сесій, так і всі, хто бажає ознайомитися з цією методикою терапевтичної комунікації в громадах, що зміцнює їх стійкість та здоров'я.

Проект "Гуманітарний захист людей, які постраждали від війни в Україні", реалізується за підтримки Nachbar in Not та Caritas Österreich у восьми локаціях країни.

Де: бібліотека імені Багрицького, вулиця Преображенська, 35а

Коли: 3 жовтня о 15.00

Контакти : facebook, довідки та реєстрація за телефоном: 050 433 03 77

Байкарський круг-перформанс Творчої майстерні "Гранослов" Одеського театру юного глядача імені Олеші "Скоровода – Сковорода"!

Григорій СковородаГригорій Сковорода

Це байки Григорія Сковороди, пісні та романси за віршами поета, письменника та філософа, народні прислів'я, пісні та мудрості.

Де: Одеський літературний музей, вулиця Ланжеронівська, 2

Коли : 1 жовтня о 14:00

Контакти : (048) 722-33-70, facebook

Персональна виставка Єлизавети Лісютіної

Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної.Відкриття персональної виставки Єлизавети Лісютіної. Фото: facebook.com/Королева Світлана

Єлизавета Лісютіна – художниця, ілюстратора книг, переможця багатьох всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, лауреата Премії імені Палецького у 2022 році у номінації "Декоративний та народний живопис", тричі дипломантка міністра культури України, переможниця премії "Творча молодь" визнання - 2015".

2023 року стала магістром образотворчого мистецтва (закінчила художньо-графічний факультет ПНПУ імені Ушинського).

Єлизавета працює у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. В експозиції будуть представлені твори, виконані в техніках графіки, витинанки та паперопластики, що мають споконвічну історію та втілюють найвищі ідеали національного мислення.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : до 1 жовтня з 10:00 до 17:00 (неділя вихідний)

Контакти : facebook

Лекція "Одеса козацька. Лекція Тараса Гончарука"

Лекція Лекція

"Історія Одеси склалася так, що земля, на якій вона стоїть, і сам розвиток міста нерозривно пов'язаний з українським козацтвом…", "українське козацтво зробило свій гідний внесок у трудові, культурні, бойові традиції Одеси, у той генетичний код, що сприяв феномену цього міста", – зауважував український історик Анатолій Бачинський у 1994 році.

Тому, відзначаючи День українського козацтва, саме час дізнатися про:

- дослідження козацької проблематики в історії Одеси;
- видобуток солі козаками у Кочубії;
- битви козаків з татарами та турками в районі Качибея-Хаджибея-Одеси;
- штурм чорноморськими козаками міста та фортеці Хаджибей (Одеса) 1789;
- унікальний козацький цвинтар, який старший за офіційну дату "заснування" Одеси;
- не менш унікальну копію запорізької ікони із колекцій Одеського історико-краєзнавчого музею;
- зрештою, живого одеського свідка походу українських козаків на Кубань
від історика, професора Тараса Гончарука.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 3 жовтня о 15:00

Контакти : facebook

"Письменники-воїни: лекція Ірини Нечиталюк"

Байкарский круг-перформанс и лекции: куда пойти в Одессе бесплатно на текущей неделе - фотоБайкарский круг-перформанс и лекции: куда пойти в Одессе бесплатно на текущей неделе - фото

Українські письменники та письменниці все частіше стають для нас прикладом сили та відваги, адже багато хто зараз перебуває на захисті нашої країни. І поки вони забезпечують для нас спокій та можливість читати українську книгу, їхня творчість продовжує торкатися серця українських читачів, заспокоювати та надихати.

На лекції розкажуть вам про авторів, які стали військовими, а також читатимуть поезії мужніх та героїчних українських митців.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 3 жовтня о 15:00

Контакти : facebook

Благодійний показ фільму від Одеської кіностудії "Як посварився Іван Іванович із Іваном Никифоровичем"



Цього року у програмі кінопоказів шедеври українського кіно Одеської кіностудії та Національної кіностудії мистецьких фільмів імені Довженка.

"Як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем" – чорно-білий фільм режисера Володимира Карасьова 1958 року. Друга екранізація "Повісті у тому, як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем" Миколи Васильовича Гоголя.

Як посварився Іван Іванович із Іваном Никифоровичем? Зайшов Іван Іванович до свого нерозлучного друга Івана Никифоровича, бажаючи випросити рушницю, що сподобалася. Та не склалося. І в запалі суперечки Іван Никифорович візьми та й назви Івана Івановича гусаком.

Де: Одеська кіностудія, Французький бульвар, 33

Коли: 2 жовтня о 16:00

Контакти : facebook, (048) 233-95-04

Заходи у Гончаренко-центрі

Заходи у Гончаренко-центрі.Заходи у Гончаренко-центрі. Фото: facebook.com/GoncharenkoCenterODS.Derevianko

У понеділок, о 13.30, проведуть екскурсію до Одеської національної бібліотеки для 13+.

У вівторок, о 16:00, проходитиме заняття "Малювання для дітей (6+)", а за годину – "Рукоділство для дітей 6+".

У середу, о 14:30, відбудеться показ мультфільму "Трансформери. Початок" у ЗД у синема Парк.

У четвер, о 14:00, відбудеться показ мультфільму "РІО" у ГЦ (2011 рік). О 16:00 проходитиме урок "Малювання для дітей (6+)", а за годину - "Рукоробство для дітей 6+". Після о 18:00 буде заняття з "Нейрографіки".

У п'ятницю о 15:00 відбудеться урок "Прикраси в техніці макрамі для дітей" 6+.

Реєстрація обов'язкова (067) 276-18-32.

Де: Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Святолава Ріхтера, 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли: весь тиждень

Контакти : facebook

Дитячі заходи на точці "Спільно"

Дитячі заходи на точці Дитячі заходи на точці

Тут проходять майстер-класи, малювання, ліплення з пастеліну, настільні та активні ігри. Діти можуть спробувати лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку. Анонси заходів публікують у день їх проведення, так що слідкуйте за ними в соціальних мережах.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де: Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли: з 09:00 до 21:00 заходи публікують у день проведення в соцмережах

Контакти : telegram

Мовно-літературна вітальня "Дивослово"

Вітальня Вітальня

На заході вивчатимуть українську мову. Доступний для всіх категорій користувачів безкоштовно.

Де: відділ обслуговування користувачів ОННБ, вулиця Академіка Філатова, 1

Коли: 2 жовтня об 11:00

Контакти : facebook

Група підтримки батьків загиблих захисників

Група підтримки батьків загиблих захисниківГрупа підтримки батьків загиблих захисників Фото: v-variant.com.ua

Приєднуйтесь до групи підтримки батьків загиблих захисників та захисниць. Тут ви знайдете співтовариство, яке розуміє ваші почуття і підтримуватиме вас.

У чому ефективність групових занять? У групі ви зустрінете інших батьків, які зрозуміють ваш біль і нададуть вам підтримку. У групі вас приймуть такими, якими ви є, з усіма вашими почуттями, які можуть бути складними та унікальними для батьків, які пережили втрату дитини. Ви можете відчути себе захищеними, вільними говорити про найскладніші речі, які, можливо, ви не можете висловити навіть своїм найближчим друзям чи родині. Ви станете активними учасниками свого лікування. Ви зможете поділитися своїм досвідом, вислухати інших та взяти участь у різноманітних активностях, спрямованих на покращення вашого самопочуття.

Група включає 15 сесій, зустрічатиметься раз на тиждень, спілкуватиметься протягом трьох годин у закритому форматі. Гарантують конфіденційність та надійність.

Групу підтримки для батьків загиблих захисників у Veterans Hub Odesa вестиме Олена Шитко, психологи гуманітарної організації Project Hope за підтримки USAID.

Реєструйся за цим посиланням.

Де : уточнюйте за телефоном

Коли : 4 жовтня о 13:00 (по п'ятницях)

Контакти: facebook, (093) 000-39-79

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей.Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей. Фото: work.ua

Тут працюють дві групи з вивчення англійської. Перша група для початківців – навчання проходять у понеділок о 18:00. Друга група для рівня А1-А2 – заняття відбуваються щосуботи о 13:00. Викладає англійську Світлана Lite Point.

Де: уточнюйте за телефоном

Коли : 30 вересня о 18:00 (по понеділках)

Контакти: facebook, (093) 000-39-79

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах