Отримай відповідь: які ресторани у підвальних приміщеннях є в Одесі

Отримай відповідь: які ресторани у підвальних приміщеннях є в Одесі.

Отримай відповідь: які ресторани у підвальних приміщеннях є в Одесі. Фото: instagram.com/skazka_restart

Дозвілля та їжа
23 травня 2022 07:10

Навіть під час війни в Одесі працюють багато закладів громадського харчування в центрі міста та на узбережжі. Втім, далеко не в кожному з них можна перебувати та відчувати себе в безпеці під час повітряної тривоги.

Найбільш слушними варіантами, мабуть, є ресторани та кафе, які розташовані в підвалах, так як у разі небезпеки, такі приміщення можуть бути непоганою альтернативою бомбосховищу.

Vgorode дізнався, які заклади громадського харчування в підвальних локаціях є в Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

РЕСТОРАН "ГАМБРІНУС"

Ресторан "Гамбрінус".Ресторан "Гамбрінус". Фото: facebook.com/gambrinus.net.ua

Пивний ресторан, розташований у самому центрі Одеси, навпроти Горсаду, може претендувати на звання одного з найстаріших закладів Одеси. Офіційною датою заснування ресторану вважається 1886 рік. При цьому в місцевій періодиці назва "Гамбрінус" фігурувала ще в січні 1866 року, тому однозначно можна сказати одне: ресторан існує з другої половини XIX століття і може похвалитися більш ніж півторастолітньою історією.

Цілком передбачувано, що головною фішкою пивного закладу є багатий вибір пива. Втім, у меню "Гамбрінуса" є і величезний вибір холодних та гарячих закусок, салатів, гарнірів, м'ясних та рибних страв, десертів, а також різноманітних безалкогольних та алкогольних напоїв.

В умовах воєнного стану та з урахуванням комендантської години ресторан зараз працює з 12:00 до 19:00.

КАФЕ "АЛХІМІЯ"

Кафе "Алхимія".Кафе "Алхимія". Фото: facebook.com/AlchemyCafe

Атмосферне кафе на Дерибасівській із широким асортиментом популярних європейських страв. Заклад розташований на цокольному поверсі, відрізняється яскравим інтер'єром з м'якими диванчиками, різнобарвними подушками, барвистими картинами та іншими дрібницями для затишку.

Головною особливістю "Алхімії" є постійне оновлення сезонного меню та приготування страв з натуральних продуктів місцевого походження. Крім звичайного меню, в кафе є вегетаріанське та дитяче.

Зараз "Алхімія" готує бізнес-ланчі та працює лише три години на день, з 12:00 до 15:00.

UNIT CAFE

Unit Cafe.Unit Cafe. Фото: facebook.com/UnitMensClub

Заклад на Тираспольській, який позиціонує себе як кафе з найсмачнішою в Одесі кухнею, мужнім інтер'єром, демократичною обстановкою та широкою душею. На першому поверсі розташовані комфортні столики та дивани, окремий зал, з шторами, що закриваються, а також великий екран для спільних переглядів футболу, конференцій, фільмів. Не доведеться покидати кафе і під час повітряної тривоги. У разі небезпеки можна спуститися на нижній поверх з VIP-зоною для товариських посиденьок та оформленим у стилі "зони" відомої гри "S.T.A.L.K.E.R" залом для великих компаній.

У Unit Cafe можна замовити ситні сніданки, гарніри, перші страви, різні закуски, зокрема й до пива, пасти, салати, десерти, бізнес-ланчі, піцу, а також різні алкогольні та безалкогольні напої.

Заклад відновлює роботу 23 травня та працюватиме з 11:00 до 20:00.

КАВ'ЯРНЯ SALUTE

Кав'ярня Salute.Кав'ярня Salute. Фото: instagram.com/salute_od

Заклад для тих, хто не уявляє свого дня без філіжанки кави. У кав'ярні Salute, яка розташована в центрі Одеси, на вулиці Віце-адмірала Жукова, можна скуштувати вісім видів гарячої та чотири види холодної кави, а також освіжитися лимонадом, поласувати какао та зігрітися чаєм. Ну і, звичайно ж, на додачу до смачних напоїв відвідувачі зможуть замовити не менш апетитні ласощі. Наприклад, круасани, фруктово-горіхові батончики, сендвічі або печиво.

На випадок повітряної тривоги у кав'ярні є підвал, де вистачить місця і для персоналу, і гостей. Тимчасовий графік роботи Salute: з 11:00 до 17:00.

РЕСТОРАН "КАЗКА RESTART"

Ресторан "Казка Restart".Ресторан "Казка Restart". Фото: instagram.com/skazka_restart

Заклад розташований на вулиці Преображенській. Усередині є два зали: верхній з диванами та столиками, розрахованими на 2-4 особи, і більш зручне для великих компаній підвальне приміщення зі сценою, барною стійкою, проектором і телевізорами. У меню є страви європейської, італійської та японської кухонь. Крім того, в ресторані можна покурити кальян.

В умовах воєнного стану "Казка Restart" працює з 11:30 до 21:00.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах