Ціни на контракт: скільки коштує навчання у вишах Одеси у 2022 році (частина 1)

Ціни на контракт: скільки коштує навчання у вишах Одеси у 2022 році (частина 1).

Ціни на контракт: скільки коштує навчання у вишах Одеси у 2022 році (частина 1). Фото: uanews.odessa.ua

Дозвілля та їжа
28 липня 2022 07:31

Про вступ на бюджет, мабуть, мріє кожен абітурієнт, проте далеко не всім це вдається. Кількість вступників, які претендують на одне бюджетне місце, на деяких спеціальностях настільки велика, що навіть хороший результат на вступних іспитах не є 100% гарантією вступу. Для тих, кому не пощастило зірвати куш у вигляді безкоштовного навчання, залишається лише один варіант – навчання за контрактом.

Vgorode дізнався, скільки коштує навчання у вишах Одеси.

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова

ОНУ імені Мечникова.ОНУ імені Мечникова. Фото: news.onu.edu.ua

Вищий навчальний заклад, який був заснований понад двісті років тому, вважається найкращим університетом Одеси, входить до десятки найкращих вишів України та здійснює підготовку фахівців за 20 напрямками та більш ніж 40 спеціальностями. У системі університету діють три навчально-наукові інститути – математики, економіки та механіки, соціальних наук та 11 факультетів.

До того ж ОНУ імені Мечникова є членом Європейської асоціації університетів, Всесвітньої асоціації університетів та Наглядової ради Magna Charta.

Найдешевші спеціальності: геологія; географія; середня освіта (географія); автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології; середня освіта (фізика); фізика, астрономія; прикладна фізика; математика; середня освіта (біологія та здоров'я людини); садово-паркове господарство; соціальна робота; хімія. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – 16 630 гривень. Заочна форма (1-й курс) – 9 836 гривень. Магістратура (1-й курс) – від 23 990 до 27 580 гривень.

Найдорожчі спеціальності: історія та археологія; філософія; культурологія; українська мова та література; слов'янські мови та літератури (переклад включно), перша мова – болгарська; слов'янські мови та літератури (переклад включно), перша мова – російська; журналістика; німецькі мови та літератури (переклад включно), перша мова – англійська; німецькі мови та літератури (переклад включно), перша мова – німецька; німецькі мови та літератури (переклад включно), перша мова – іспанська; німецькі мови та літератури (переклад включно), перша мова – французька; туризм; прикладна математика; комп'ютерна інженерія; комп'ютерні науки; інформаційні системи та технології; біологія; біотехнології; соціологія; політологія; міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії; міжнародні економічні відносини; право; облік та оподаткування; менеджмент; економіка; фінанси, банківська справа та страхування; психологія. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 22 950 до 29 990 гривень. Заочна форма (1-й курс) – від 9 836 до 18 144 гривень. Магістратура (1-й курс) – від 27 580 до 33 160 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номерами телефонів: +38 048 68 12 84, +38 048 68 18 58, +38 048 72 35 254 (приймальня ректора).

Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського

Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського.Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського. Фото: nv.pdpu.edu.ua

У 2021 році університет посів четверте місце в рейтингу порталу Osvita.ua серед вищих навчальних закладів України педагогічного та гуманітарного профілю. ВНЗ акредитований за IV рівнем акредитації та здійснює підготовку педагогічних працівників за багатоступінчастою системою бакалавр, спеціаліст, магістр для забезпечення системи освіти Південного регіону вчителями, вихователями та психологами.

ВНЗ готує студентів за такими спеціальностями: історія та археологія, культура та мистецтво, математика та статистика, освіта та педагогіка, промисловість, філософія, релігія, психологія, філологія, спорт.

Найдешевші спеціальності: дошкільна освіта; початкова освіта; середня освіта; спеціальна освіта; професійна освіта; соціальна робота; фізична культура та спорт; хореографія; музичне мистецтво; філософія; культурологія; образотворче мистецтво. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 18 100 до 21 700 гривень. Заочна форма (1-й курс) – від 12 700 до 15 200 гривень. Магістратура (1-й курс) – від 21 500 до 23 200 гривень.

Найдорожчі спеціальності: менеджмент соціокультурної діяльності; філологія ("Німецькі мови та література"); філологія ("Східні мови та література"); політологія; психологія; право; публічне управління та адміністрування; медицини. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 23 200 до 26 100 гривень. Заочна форма (1-й курс) – від 16 300 до 18 300 гривень. Вартість магістратури (1-й курс) – від 27 500 до 31 750 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номерами телефонів: +38 048 73 24 769; +38 048 73 24 802; +38 048 70 54 650; +38 048 70 54651.

Національний університет "Одеська політехніка"

Національний університет "Одеська політехніка".Національний університет "Одеська політехніка". Фото: dou.ua

Державний виш IV рівня акредитації, який має найвищий рейтинг серед технічних ВНЗ Одеси за даними відомих незалежних рейтингів "ТОП-200 Україна", "Консолідований рейтинг вишів України", "Рейтинг випускників вишів України за версією журналу "Гроші"", "Рейтинг вишів України за показниками Scopus" та "Рейтинг вишів України від порталу DOU".

Показово, що в цьому закладі можна освоїти не лише технічні, а й гуманітарні спеціальності, наприклад журналістику, філологію та дизайн.

Найдешевші спеціальності: середня освіта (фізична культура); дизайн; інформаційна, бібліотечна та архівна справа; культурологія; філологія; економіка; психологія; журналістика; облік та оподаткування; фінанси, банківська справа та страхування; менеджмент; маркетинг; підприємництво, торгівля та біржова діяльність; фізика та астрономія; прикладна математика; системний аналіз; прикладна механіка; матеріалознавство; галузеве машинобудування; металургія; електроенергетика, електротехніка, електромеханіка; атомна енергетика; теплоенергетика; автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології; метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка; хімічні технології та інженерія; біомедична інженерія; електроніка; телекомунікації та радіотехніка; будівництво та цивільна інженерія; фармація; промислова фармація; соціальна робота; автомобільний транспорт; публічне управління та адміністрування; міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії; міжнародні економічні відносини. Вартість навчання на бакалавра (за семестр 1-го курсу) – 12 800 гривень. Заочна форма (за семестр 1-го курсу) – від 4 500 до 5 430 гривень. Магістратура (за семестр 1-го курсу) – 16 650 гривень.

Найдорожчі спеціальності: інженерія програмного забезпечення; комп'ютерні науки; комп'ютерна інженерія; кібербезпека; інформаційні системи та технології. Вартість навчання на бакалавра (за семестр 1-го курсу) – 16 000 гривень. Заочна форма (за семестр 1-го курсу) – 5 430 гривень. Магістратура (за семестр 1-го курсу) – 20 000 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номером телефону: +38 048 72 21 994.

Одеський національний медичний університет

Одеський національний медичний університетОдеський національний медичний університет Фото: dilova.com.ua

За роки існування незалежної України Одеський національний медичний університет перетворився на один із провідних медичних вишів IV рівня акредитації. Завдяки тому, що вищий навчальний заклад є членом Міжнародної та Європейської асоціацій університетів, рівень навчання студентів та підготовки фахівців у цьому закладі наближений до світових стандартів.

Сьогодні на шести факультетах та 59 кафедрах університету навчаються близько восьми тисяч студентів та інтернів, зокрема іноземних.

Найдешевші спеціальності: фармація, промислова фармація. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – 36 100 гривень. Заочна форма (1-й курс) – 18 300 гривень.

Найдорожчі спеціальності: медицина та стоматологія. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від  45 500 до 48 300 гривень.

Вартість навчання в аспірантурі (за рік) – 51 500 гривень, в аспірантурі заочно (за рік) – 34 700 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номером телефону: +38 048 72 33 567.

Одеська державна академія будівництва та архітектури

Одеська державна академія будівництва та архітектури.Одеська державна академія будівництва та архітектури. Фото: dumskaya.net

Одеська державна академія будівництва та архітектури (ОДАБА) – один із найкращих вишів будівельного профілю на півдні України. Академія здійснює підготовку кваліфікованих кадрів не лише у сфері архітектури та будівництва, а й у таких напрямках як образотворче мистецтво, картографія та землеустрій, економіка підприємства, маркетинг та менеджмент.

У березні минулого року Кабінет міністрів України вирішив надати Одеській академії будівництва та архітектури статус національного вишу. Офіційною причиною підвищення статусу Одеської будівельної академії назвали загальнодержавне та міжнародне визнання результатів роботи академії та внеску у розвиток вищої освіти в Україні.

Найдешевші спеціальності: галузеве машинобудування; транспортні технології (на автомобільному транспорті); менеджмент; маркетинг; підприємництво, торгівля та біржовий бізнес; теплоенергетика; будівництво та цивільна інженерія; геодезія та землеустрій; гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 18 150 до 22 550 гривень. Заочна форма (1-й курс) – від 13 200 до 13 860 гривень. Вартість магістратури (1-й курс) – від 24 750 до 29 800 гривень.

Найдорожчі спеціальності: дизайн (графічний дизайн); образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація; інформаційні системи та технології; архітектура та містобудування. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 25 150 до 32 450 гривень. Заочна форма (1-й курс) – 13 860 гривень. Вартість магістратури (1-й курс) – від 31 900 до 36 850 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номером телефону: +38 048 72 33 342, +38 048 73 24 301.

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Одеський державний аграрний університет.Одеський державний аграрний університет. Фото: osau.edu.ua

Заснований у 1918 році сільськогосподарський виш, який є найстарішим закладом з підготовки висококваліфікованих кадрів для різних галузей сільськогосподарського виробництва південно-західного Причорномор'я. У 2001 році сільськогосподарський інститут отримав IV рівень державної акредитації. Тоді ж заклад реорганізували в Одеський державний аграрний університет.

Найдешевші спеціальності: агрономія; захист та карантин рослин; садівництво та виноградарство, флористика та садове мистецтво; технологія виробництва та переробки продуктів тваринництва; громадське здоров'я; агроінженерія. Вартість навчання на бакалавра (1-й курс) – від 17 500 до 18 500 гривень. Заочна форма (1-й курс) –12 000 грн. Вартість магістратури (1-й курс) – від 18 000 до 23 800 гривень.

Найдорожчі спеціальності: економіка, облік та оподаткування; менеджмент; підприємництво, торгівля та біржова діяльність; геодезія та землеустрій; ветеринарна медицина; ветеринарна гігієна, санітарія та медицина. Вартість навчання на бакалаврі (1-й курс) – від 20 000 гривень. Заочна форма (1-й курс) –12 000 грн. Вартість магістратури (1-й курс) – від 23 800 до 30 000 гривень.

Докладніше про університет можна дізнатися на сайті ВНЗ. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номерами телефонів: +38 096 45 61 644 +38 099 19 12 622.

Стежте за оновленнями Vgorode, щоб не пропустити другу частину добірки з цінами контрактів в одеських університетах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах