Виставка до ювілею Соломії Крушельницької та аукціон із продажу ляльок Barbie: куди піти в Одесі цього тижня

Виставка до ювілею Соломії Крушельницької та аукціон із продажу ляльок Barbie: куди піти в Одесі цього тижня.

Виставка до ювілею Соломії Крушельницької та аукціон із продажу ляльок Barbie: куди піти в Одесі цього тижня. Фото: depositphotos.com

Дозвілля та їжа
19 вересня 2022 09:48

Похмура осінь і початок робочого тижня – не приводи не нудьги, адже навіть у будні дні можна знайти спосіб розважитись, відпочити та трохи підняти собі настрій.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в Одесі в найближчі п'ять днів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

БЛАГОДІЙНИЙ ОНЛАЙН-АУКЦІОН КОЛЕКЦІЇ ЛЯЛЬОК BARBIE

Ляльки Barbie в образах відомих постатей України.Ляльки Barbie в образах відомих постатей України. Фото: ipress.ua

У період з 19 по 25 вересня на сайті ung.ua проходитиме благодійний аукціон із продажу найвідоміших постатей України в образах Барбі та Кена.

Колекцію ляльок Barbie в образах відомих українок та українців було створено у 2021 році. Українські лялькові майстри та майстрині дуже ретельно підійшли до відтворення кожного образу, додавши елементи, що асоціюються зі знаменитостями.

Героями виставки стали лялькові копії військових, науковців, історичних постатей та артистів, серед яких госпітальєр Яна Зінкевич, співак Василь Сліпак, солістка гурту Go_A Катерина Павленко, співаки Олег Вінник та Віталій Козловський, Ната Жижченко з гурту ONUKA та нині покійний музикант Кузьма.

На аукціоні виставлять колекції ляльок "Barbie – пані України" і "Barbie – мрійники та винахідники", які належать мережі дитячих магазинів "Антошка".

Кошти, отримані від продажу ляльок, перерахують до благодійного фонду "Клуб Добродіїв". Ці гроші спрямують на підтримку дітей України, які постраждали від війни.

БІЗНЕС-ЗУСТРІЧ ВІД NEXUS COMMUNITY

У коворкінговому центрі Cluster відбудеться бізнес-зустріч від Nexus Community.У коворкінговому центрі Cluster відбудеться бізнес-зустріч від Nexus Community. Фото: facebook.com/CLUSTER.od

У вівторок, 20 вересня, у коворкінговому центрі Cluster (вулиця Канатна, 6) фінансовий радник, бізнес-тренер, професор економіки та фінансів ОНЕУ Наталія Захарченко разом із психологом-розстановником та фінансовим терапевтом Оленою Заворотною проведе лекцію про фінансове виховання, самопрезентацію, знайомство і спілкування. Під час зустрічі відвідувачі дізнаються відповіді на багато важливих питань, зокрема зрозуміють, як розповісти дітям про гроші і який існує взаємозв'язок між ставленням батьків до грошей і тим, як ставитиметься до фінансів дитина.

Початок зустрічі о 18:00. Вхід безкоштовний. Платити доведеться лише, якщо захочеться випити чашку кави або чаю.

ЛЕКЦІЯ ОЛЕНИ ШЕВЧЕНКО "ДЖАЗ – МУЗИКА ПЕРЕМОГИ!"

Музикознавець Олена Шевченко розповість про те, як розвивалася джазова музика у роки Другої світової війни.Музикознавець Олена Шевченко розповість про те, як розвивалася джазова музика у роки Другої світової війни. Фото: facebook.com/CLUSTER.od

У середу, 21 вересня, у рамках джазового циклу подій "Jazz-Осінь" музикознавець, ведуча міжнародних джазових фестивалів та педагог професійного коледжу мистецтв імені Нежданової Олена Шевченко, відома в музичних колах як Леді Джаз, розповість про те, як в Європі та США в роки Другої світової війни розвивалася джазова музика.

Лекція відбудеться у кафе "Товстун" (вулиця Преображенська, 11). Партнери заходу почастують усіх відвідувачів вином власного виробництва.

Початок лекції об 11:00. Вартість квитків – донейшн від 200 гривень і вище. Замовити запрошення можна за телефоном +38 093 84 94 449 або заповнивши гугл-форму. Частину зібраних коштів та усі пожертвування у розмірі понад двісті гривень направлять до фонду допомоги ЗСУ ініціативної групи "Врятуйте друкарню Фесенка". Захід пройде у приміщенні, яке у разі повітряної тривоги може бути укриттям.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ, ПРИВРОЧЕНОЇ ДО 150-РІЧЧЯ СОЛОМІЇ КРУШЕЛЬНИЦЬКОЇ

У читальній залі ОННБ презентують виставку до 150-річчя Соломії Крушельницької.У читальній залі ОННБ презентують виставку до 150-річчя Соломії Крушельницької. Фото: galinfo.com.ua

У четвер, 22 вересня, у читальній залі Одеської національної наукової бібліотеки (вулиця Академіка Філатова, 13) відбудеться презентація книжково-ілюстративної виставки "Золотий голос України", присвяченої 150-річчю від Дня народження відомої оперної співачки, педагога, музично-громадської діячки Соломії Крушельницької (1872–1952).

Як зазначають організатори, фонди Одеської національної наукової бібліотеки дозволяють широко представити літературу про творчість відомої української співачки. На виставці експонуватимуться наукові та популярні видання, а також численні статті з періодики та ілюстративні матеріали.

Початок лекції о 14:00. У заході візьмуть участь майстри Одеської обласної філармонії. Звучатимуть записи голосу великої співачки.

КОНЦЕРТ ТРІО ВАДИМА БЕССАРАБА

В акустичній залі джаз-клубу "Перон №7" виступить тріо Вадима Бессараба.В акустичній залі джаз-клубу "Перон №7" виступить тріо Вадима Бессараба. Фото:

У четвер в акустичній залі джаз-клубу "Перон №7" відбудеться вечір джазової музики Вадима Бессараба за участю Ігоря Семенова та Віталія Фесенка. Цього вечора Вадим Бессараб зіграє на унікальному австрійському фортепіано Petroff.

Початок концерту о 19:00. Для входу потрібно внести донейшн. Усі зібрані на концерті кошти спрямують на технічне забезпечення протиповітряної оборони міста. Концерт відбудеться за підтримки Cho-Jazz Ukraine.

Місць у залі всього 60, тому для того, щоб потрапити на концерт, потрібно написати в коментарях до посту з анонсом заходу.

СПЕКТАКЛЬ "РУДЕ МІСТО"

Вистава "Руде місто".Вистава "Руде місто". Фото: on.od.ua

Ще одним заходом цього четверга стане вистава за п'єсою Георгія Голубенка "Руде місто", яку покажуть на сцені Будинку Клоунів.

Організатори відзначають, що ця вистава – ще одне трепетне, зворушливе, чарівне освідчення в коханні до Одеси і водночас легке, наївне, хлоп'яче хуліганство, що приголомшує своєю яскравістю. У головній ролі виступить головний вусач легендарної комік-трупи "Маски" Борис Барський.

Початок вистави о 19:00. Придбати квитки можна придбати в день вистави з 16:00 у касі театру Будинок Клоунів.

СПЕКТАКЛЬ "НЕАПОЛІТАНСЬКІ ПРИСТРАСТІ"

Вистава "Неаполітанські пристрасті".Вистава "Неаполітанські пристрасті". Фото: concert.ua

У п'ятницю, 23 вересня, на сцені Одеського академічного українського музично-драматичного театру представлять створену за мотивами найкращих творів відомого італійського драматурга-комедіографа Едуардо де Філіппо виставу "Неаполітанські пристрасті".

Протягом півтори години глядачі спостерігатимуть за бурхливим життям кількох подружніх пар, які сваряться, сперечаються, втрачають і заново закохуються, і цілком можливо, впізнають у комусь із героїв самих себе.

Початок вистави о 18:00. Вартість квитків від 180 до 350 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах