Одесити лякають фейками про воду, заражену холерою

Одесити лякають фейками про воду, заражену холерою - фото

Одесити лякають фейками про воду, заражену холерою - фото

Комуналка
09 червня 2022 15:28

В одеських групах Viber і Telegram почала поширюватися недостовірна інформація про можливість зараження води холерою. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу "Інфоксводоканалу".

За інформацією головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на холеру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо Одеси, то передумови для виникнення захворювання відсутні, оскільки якісне водопостачання та водовідведення міста забезпечує належне дотримання санітарних умов.
Підрозділи "Інфоксводоканалу" забезпечені необхідним запасом реагентів та працюють у штатному режимі з дотриманням усіх технологічних вимог. Водночас європейське обладнання та технологія очищення води, яку застосовує Інфоксводоканал, дозволяє усувати збудників будь-яких кишкових інфекцій — як вірусологічних, так і бактеріологічних.

Крім того, на всіх етапах водопідготовки за більш як 55 показниками цілодобово проводять лабораторний контроль. Співробітники підприємства перевіряють не лише річкову воду на вміст бактеріологічних та вірусних забруднювачів, а й воду у мережі у різних локаціях міста. Крім "Інфоксводоканалу", паралельний лабораторний контроль проводить і державна санітарна служба. За результатами останніх досліджень вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам до питної води.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах