В Одесі просять економити електрику, щоб уникнути повторних аварій

В Одесі просять економити електрику, щоб уникнути повторних аварій.

В Одесі просять економити електрику, щоб уникнути повторних аварій. Фото: korrespondent.net

Комуналка
21 листопада 2022 12:45

Компанія "ДТЕК Одеські електромережі" закликає одеситів та мешканців області економно споживати електроенергію, щоб уникнути аварій. Якщо цього не робити, то жителі Одеси та області можуть повторно залишитися без світла, але вже не через екстрені відключення, а через аварії на розподільчих лініях. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Через те, що інфраструктура електромереж зазнала значних пошкоджень через ворожі обстріли, електромережі не витримують значного навантаження і трапляються аварії. Так, наприклад, вранці 19 листопада на Одещині та Одесі без світла знову залишилося близько 20 тисяч клієнтів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"55 аварійно-ремонтних бригад ДТЕК Одеські електромережі працюють 24/7 і роблять все можливе, щоб повернути світло до будинків клієнтів міста та області. Вони та їхні родини, як і інші жителі області, також залишаються без світла через значні пошкодження в енергосистемі і очікують покращення ситуації. Енергетики просять з розумінням поставитися до ситуації та проявити терпіння. Щоб підтримати енергетиків у їхньому захисті енергетичного фронту, ми просимо економно використовувати електроенергію та правильно включати техніку після відключення, щоб запобігти новим аваріям", – зазначили в компанії.

Як уникнути повторної аварії: поради від енергетиків

– якщо у вас зникло світло через стабілізаційне або екстрене відключення – вимкніть від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити;
– після того, як у вас з'явилося світло, одночасно не вмикайте всі енергоємні прилади, обмежтеся включенням до мережі лише одного;
- енергоємні прилади, що мають таймери включення, запрограмуйте на роботу вночі з 00:00 до 06:00 ранку;
– споживачам, які мають у використанні електродвигуни та насосні станції, рекомендується відключати їх від мережі, а включати через 20-30 хвилин після появи електроенергії;
– бізнес-клієнтів просять відмовитись від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах