В Інфоксводоканалі розповіли, чому в Одесі часто пропадає вода

В Інфоксводоканалі розповіли, чому в Одесі часто пропадає вода.

В Інфоксводоканалі розповіли, чому в Одесі часто пропадає вода. Фото: Vgorode

Комуналка
13 лютого 2023 15:31

В одеському "Інфоксводоканалі" роз'яснили, чому при знеструмленні насосних станцій можливі перебої з водопостачанням. Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Так, сьогодні деякі водопровідні насосні станції філії "Інфоксводоканал" продовжують потрапляти під екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії. Внаслідок цього споживачі при відключеннях електрики залишаються і без водопостачання. Йдеться насамперед про мешканців житлових масивів "Таїрова", "Ленселище", "Застава 1", "Застава 2", "Слобідка", "Більшовик", "Міжлимання".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для вирішення цієї ситуації на ряді насосних станцій водоканалу, де дозволяє потужність, встановили сучасні дизельні генератори.

Однак використання джерел автономного живлення не гарантує цілодобового водопостачання, до якого звикли городяни. Це технологічними умовами роботи самих насосних станцій. Будь-яка зупинка обладнання, після короткочасного знеструмлення, і переведення його на резервне харчування від генератора вимагає певного часу. Насосна станція перезапускається, до того ж потрібний проміжок часу для заповнення водою трубопроводів по місту.

Така ж пауза у водопостачанні відбувається при зворотному переході від живлення від генератора на основне від електромережі.

Будь-який відступ від технологічних вимог цієї процедури може призвести до аварійних ситуацій на водопровідних мережах.

"Тому звертаємося до споживачів із проханням поставитися з розумінням до ситуації, коли при відключеннях електроенергії та використання генераторів вода з'являється не відразу", - сказано в повідомленні "Інфоксводоканалу".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах