Чек-лист для вибору робота-пилососа

Комуналка
22 березня 2023 15:36

Робот-пилосос — не лише модний смарт-гаджет, а й незамінний помічник по дому. Перш ніж відвідати сайт foxtrot.ua в Одесі та вибрати відповідну модель, пропонуємо оцінити пристрої за допомогою чек-листа. Ми оформили його у вигляді запитань, які допоможуть визначитися з вибором.

Чек-лист для вибору робота-пилососа - фотоЧек-лист для вибору робота-пилососа - фото

Навіщо вам робот-пилосос?

Ще кілька років тому роботи-пилососи були радше модною іграшкою. Сьогодні їхній функціонал дозволяє значно скоротити час прибирання. Вам точно знадобиться робот-пилосос у таких випадках:

  • у вас є домашні тварини;
  • допізна засиджуєтесь на роботі;
  • не любите пилососити;
  • у вас чи членів сім'ї алергія на пил;
  • вікна будинку виходять на дорогу, тому в кімнатах багато пилу.

Актуальний хоча б один пункт? Сміливо розглядайте можливість придбання.

Мийний або сухий тип прибирання?

Прості роботи, які можуть лише пилососити, коштуватимуть дешевше. Моделі з функцією вологого прибирання дорожчі, але й ефективніші, особливо для людей, які страждають на алергію. Звичайно, це не повноцінне вологе прибирання, а скоріше протирання вологою ганчіркою, але функція корисна, особливо влітку.

Чек-лист для вибору робота-пилососа - фотоЧек-лист для вибору робота-пилососа - фото

Який тип навігації?

Є моделі, які можуть будувати карту прибирання — вони коштуватимуть дорожче. Такі пристрої обирають власники приватних будинків чи квартир площею понад 100 м². Є роботи-пилосос без картографа. Вони підходять для приміщень до 65 м².

Чи потрібна турбощітка?

Розрізняють гаджети двох видів: з центральною турбощіткою та без неї. Завдання турбощітки в тому, щоб підіймати сміття з підлоги та ефективніше прибирати приміщення. Такі моделі підійдуть власникам домашніх тварин, щоб боротися із шерстю на підлозі.

Чи необхідне керування на смартфоні?

Сучасні моделі роботів-пилососів комплектуються вай-фай модулем. Це дозволяє керувати гаджетом навіть на відстані. Однак пам'ятайте, що такий функціонал автоматично збільшує цінник.

https://images.pexels.com/photos/4112723/pexels-photo-4112723.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=800

Чи потрібна віртуальна стіна?

Опція «віртуальна стіна» дозволяє користувачеві захистити за допомогою програми частину кімнати, куди робот не заїжджатиме. Можна обмежити вихід на балкон, терасу чи дитячий манеж. Функція загалом корисна, але знадобиться не всім користувачам.

У вас вдома є поріжки?

Варто пам'ятати про висоту міжкімнатних поріжків. Виміряйте її при виборі робота-пилососа і використовуйте цей показник, щоб знайти відповідну модель.

Впевнені, що з цим чек-листом ви зможете правильно розставити пріоритети та знайти якісний пристрій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах