Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону.

Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону. Фото: ventbazar.ua

Комуналка
14 вересня 2023 08:37

У контексті проходження опалювального сезону Київ та Одеса мають найбільші ризики в Україні, оскільки енергетичні регіони обох міст є дуже енергоємними та абсолютно дефіцитними. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення у рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Гірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме у Києві та Одесі. Ці два регіони, по-перше, дуже енергоємні, тобто вимагають великої кількості енергії в обидва міста. А, по-друге, енергетичні регіони цих обох міст абсолютно дефіцитні – усередині київського енергокільця генерація покриває у кращому разі 30% споживання, а зараз і менше, а щодо Одеси – там немає взагалі нічого”, – пояснив Олександр Харченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що наразі реалізуються проекти, спрямовані на покращення стану справ у Києві та Одесі. Втім, за словами експерта, реальний графік показує, що вони будуть реалізовані не в листопаді, як би того хотілося, а приблизно в січні-лютому.

"Але це вже добрий результат, що це станеться, і хоча б решту року там буде більш прикрита ситуація", – додав він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах