В Україні затвердили графіки відключення світла для всіх областей: що буде в Одесі

В Україні затвердили графіки вимкнення світла для всіх областей: що буде в Одесі.

В Україні затвердили графіки вимкнення світла для всіх областей: що буде в Одесі. Фото: facebook.com/dtekoem

Комуналка
16 жовтня 2023 12:05

В Україні розробили і затвердження графіки відключень світла для всіх областей, у тому числі і для Одеської. Схема не відрізнятиметься від тієї, що діяла минулого року. Про це повідомляє "ТСН ".

Так, на Одещині світло відключатимуть таким чином: три години знеструмлення, три години з можливим відключенням світла, три години з електроенергією.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хоча графіки відключень електроенергії в Україні були затверджені ще до 1 жовтня, їх поки що не вводять у дію. А розпочати роботу графіки можуть, коли росіяни відновлять свої атаки з енергетичної інфраструктури України і, відповідно, можуть бути знеструмлення.

В Україні розробили і затвердження графіки відключень світла для всіх областей, у тому числі і для Одеської.В Україні розробили і затвердження графіки відключень світла для всіх областей, у тому числі і для Одеської. Фото: dtek-oem.com.ua

Як пояснили у ДТЕК, "графіки відключень розміщені на сайтах постійно, цілий рік. Однак вони не застосовуються". Тобто графіки відключень електроенергії застосовуються лише за виникненні потреби. Причин тому може бути дві:

- обмежене генерування електроенергії не зможе покрити потреби струму;
- через нові російські обстріли енергетичні об'єкти вийдуть з ладу.

Головна загроза українській енергетичній системі – саме можливі ворожі атаки. Напередодні у розвідці Великобританії попередили, що росіяни накопичують ракети, щоб напередодні опалювального сезону завдати удару по критичній інфраструктурі України.

Енергетики та представники української влади інформували, що відновити всі об'єкти енергосистеми не вдалося. Однак і енергетики, і сили ППО готові до можливих атак цього сезону, на відміну від ситуації минулого року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах