Відключення світла через борги на Одещині: чого чекати

Відключення світла через борги на Одещині: чого чекати.

Відключення світла через борги на Одещині: чого чекати. Фото: ctrana.news

Комуналка
15 сiчня 11:13

Одеські енергетики прокоментували скасування мораторію на відключення послуг ЖКГ боржникам, ухваленого Кабміном наприкінці грудня. Як розповів начальник відділу розрахунків із побутовими клієнтами Департаменту розрахунків та платежів ТОВ "ООЕК" Ігор Бондаренко в ефірі " Сьомого каналу ", одеська компанія продовжуватиме вести діалог із боржниками, які не мають можливості платити комуналку вчасно.

За його словами, скасування мораторію вносить деякі корективи, але глобально нічого не змінить.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Раніше 206-та постанова передбачала, що ми маємо мораторій на припинення надання послуг населенню. А 1405 р. постанова уточнює, що справді такий мораторій продовжує діяти, але вона діє на тимчасово окупованих територіях, а також на територіях, на яких ведуться активні бойові дії. Слава богу, Одеська область та Одеса не належать до таких територій. Тому ми як надавачі послуг, а саме я представляю компанію ТОВ ООЕК, маємо можливість спілкуватися з боржниками якось інакше. А саме – спонукати клієнтів здійснювати оплату", – зазначив Ігор Бондаренко.

Для решти споживачів комунальних послуг згідно з ухвалою відновили нарахування пені за несплату комуналки. Також відновили стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги у судовому порядку.

А для тих, хто не може погасити комунальний платіж вчасно, існує послуга реструктуризації оплати.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах