У ДТЕК заявили, що окупанти намагаються дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі

У ДТЕК заявили, що окупанти намагаються дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі.

У ДТЕК заявили, що окупанти намагаються дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі. Фото: facebook.com/black.list.odessa

Комуналка
19 квiтня 16:05

Росія запустила чергову інформаційну кампанію, спрямовану на дестабілізацію ситуації в Одесі та дискредитацію місцевих енергетиків. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК "Одеські електромережі".

У компанії заявили, що, на жаль, низка українських ЗМІ з невідомих причин долучилася до поширення наративів ворожої пропаганди.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ДТЕК звернувся до кіберполіції та інших компетентних органів протидії ворожій пропаганді.

«Наратив "енергетики виводять гроші за кордон" – класичний приклад російської ІПСО, про що раніше неодноразово повідомляли українські силові органи, зокрема розвідка.

Ще раз закликаємо ЗМІ не поширювати ворожу пропаганду та не ставати співучасниками інформаційних диверсій проти українських енергетиків.

ДТЕК Одеські електричні мережі, як і решта операторів електромереж групи ДТЕК, усі наявні кошти насамперед спрямовують на відновлення пошкодженого обладнання.

Зазначимо, що за 2023 рік енергетики відремонтували понад 2,3 тисячі кілометрів повітряних ліній та модернізували 903 енергооб'єкти різного класу напруги. Сума інвестицій склала понад мільярд гривень.

У 2024 році компанія продовжує реконструкцію трьох високовольтних підстанцій 110 кВ в Одесі та області, на 14 розподільчих пунктах 10 кВ замінить застаріле обладнання на нове та побудує нову кабельну лінію, що забезпечить резервне харчування для високовольтної підстанції 110 кВ. У роботу щодо підвищення надійного електропостачання оператор системи розподілу інвестує 1,1 мільярда гривень.

Компанія також дотримується всіх норм валютного законодавства, які в поточних умовах унеможливлюють будь-яке виведення валюти за кордон», – сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах