Одеський ВНЗ увійшов до списку найкращих університетів

Одеський ВНЗ увійшов до списку найкращих університетів

Одеський ВНЗ увійшов до списку найкращих університетів Фото: zaodessu.com.ua

Комуналка
21 червня 08:20

Одеський університет імені Мечникова вкотре увійшов до топ-10 вишів України та опинився на дев'ятому місці. Про це стало відомо із рейтингу закладів вищої освіти України "Топ-200 Україна 2024", повідомляє "Євроосвіта".

Так, ВНЗ покращив свій торішній результат, піднявшись на чотири позиції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Центр міжнародних проектів спільно з експертами IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence вже вісімнадцятий рік розробляють рейтинг університетів. Цього року вони врахували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, яка зазнає великих змін через реформи та значні втрати через війну з росією.

Експерти брали до уваги Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG та рекомендації IREG.

Спираючись на висновки цих конференцій, автори рейтингу використали багатокритеріальні підходи до оцінки ефективності діяльності університетів на основі обробки великих масивів даних про роботу вищих навчальних закладів, які можуть бути отримані з відкритих джерел та валідність яких може бути перевірена.

Оцінка діяльності українських університетів у 2024 році здійснювалась на основі використання шести міжнародних та чотирьох національних показників.

Перше та друге місце посіли столичні університети. Третє – Львівська політехніка. Четверте місце посів Харківський національний університет імені Каразіна, п'яте – Сумський національний університет, шосте – Львівський національний університет імені Франка, сьоме – Національний університет біоресурсів та природокористування, восьме – Харківський політехнічний інститут, а десяте – Харківський національний університет радіоелектроніки.

Раніше Університет імені Мечникова, єдиний із Одеси, який увійшов до ТОП-10 українських ВНЗ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах