Одеса – єдине з міст України, де немає власної генерації електроенергії: як зменшити навантаження на мережу

ТЕС ДТЕК.

ТЕС ДТЕК. Фото ілюстративне: segodnya.ua

Комуналка
12 вересня 19:25

Опалювальний сезон вже не за горами, однак вирішити проблему енергозабезпечення Одеси напередодні холодного періоду року поки що не встигли. Ускладнює ситуацію те, що в місті немає власної ТЕЦ.

Як повідомляють Новини.LIVE, про це під час форуму Odesa Revival Economic Forum у четвер, 12 вересня, повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Мер зазначив, що Одеса наразі є єдиним українським містом без внутрішньої генерації електроенергії. За словами Труханова, упродовж десяти років він наполягав на передачі місту ТЕЦ, однак це питання досі залишається невирішеним.

За підтримки Програми розвитку ООН та японських партнерів у грудні поточного року в Одесі встановлять газопоршневі станції. Це системи генерацій на основі газопоршневого двигуна, які дозволяють перетворювати внутрішню енергію палива (наприклад, газу) на електроенергію. Перші два генератори встановлять у Київському районі Одеси, а ще сім – в інших районах. За попередніми підрахунками, такі станції генеруватимуть близько 29 МВт.

В інтерв'ю УНН начальник Одеської ОВА Олег Кіпер у четвер, 12 вересня, повідомив, що Одеська область розвиває альтернативну енергетику. Це необхідно, щоб зменшити навантаження на мережі. Власних джерел генерації в регіоні немає, альтернативна енергетика забезпечує лише 23–25% потреб області, тому влада спонукає власників підприємств і закладів до встановлення власних альтернативних електростанцій.

"Зараз дуже потужно працюємо над тим, щоб кредитувалися підприємці, які цього хочуть, щоб ставили на дахах своїх підприємств, навчальних закладів, медичних закладів альтернативні джерела електроенергії. Аби збільшувати генерацію і зменшувати навантаження на центральні мережі", – сказав Кіпер.

Також він додав, що Міністерство енергетики працює над проєктами переходу портів на газопоршневі джерела, адже зараз на роботу портової інфраструктури йде велика частка електроенергії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах