Нові ліміти споживання електроенергії: як відключатимуть світло в Одесі й області 22 січня

Нові ліміти споживання електроенергії: як відключатимуть світло в Одесі й області 22 січня.

Нові ліміти споживання електроенергії: як відключатимуть світло в Одесі й області 22 січня. Фото: lviv.znaj.ua

Комуналка
22 сiчня 2023 09:02

У суботу, 22 січня, з 07:00 до 24:00 в Одесі діють стабілізаційні відключення світла. Вночі в регіоні застосовували екстрені відключення. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

На даний момент ліміт складає 602,43 МВт, що за поточних погодних умов та рівня споживання є достатнім для застосування стабілізаційних графіків. Перевірити наявність поточних вимкнень можна за посиланням.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ліміт з 00:00 до 07:00 – 424,24 МВт. Це – 35% загальної потреби області, 25% з яких споживає критична інфраструктура.

У ДТЕК зазначили, що до цілодобових графіків стабілізаційних відключень можна буде повернутися, коли знизиться дефіцит електроенергії в країні і НЕК Укренерго зможе надати більші нічні ліміти споживання на область.

Також у "ДТЕК Одеські електромережі" пояснили, чому навіть під час дії графіків стабілізаційних відключень світло можуть вимикати та включати не за графіком. У відомстві зазначили, що 60% мережі оснащені телемеханікою, яка дозволяє виконувати відключення та включення в автоматичному режимі. При цьому решта 40% мережі 206 бригад енергетиків обслуговують у ручному режимі, тобто для вимкнення або подачі електроенергії бригада приїжджає до розподільного пункту або трансформаторної підстанції та виконує відповідні роботи на устаткуванні. Через це час відключення або включення електроенергії відповідно до вказаного у графіку може коливатися в межах +/-30 хвилин.

Енергетики запевняють, що роблять все можливе, щоб якнайшвидше повернутися до прогнозованих графіків відключень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах