В Одесі помер відомий художник Дмитро Дульфан

В Одесі помер знаменитий художник Дмитро Дульфан.

В Одесі помер знаменитий художник Дмитро Дульфан. Фото: facebook.com/Tatjarosch

Люди міста
17 травня 14:18

16 травня в Одесі помер 52-річний художник, український художник, графік, автор світлових скульптур, об'єктів, інсталяцій, перформансів у стилі панк-гламур – Дмитро Дульфана. Йому було 52 роки. Про це повідомила мати художника Тетяна Ярошевська.

Творчість художника відома понад 30 років, адже він починав у колі художників Олександра Ройтбурда та Сергія Ануфрієва. Навчався в Одеському художньому училищі імені Грекова, потім розпочав творчу діяльність живописця, перформера та графіка. 1992 року став учасником руху Українська хвиля, також у 1990-х брав участь у групі Медична герменевтика.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 1994 році Дмитро Дульфан заснував психоделічний простір «Лабораторія Світу та Сенсу», надавши простір одеській майстерні для експериментів художників різних країн.

З початку 1990-х працював над моделями світлових інсталяцій, використовуючи флуоресцентні лампи, папір, тканини, неон, целофан, дзеркала та всіляке "алхімічне" обладнання (колби, трубки, змійовики), досягаючи несподіваних оптичних ефектів.

З 2000 року працював самостійно в стилі панк-гламуру, займався дизайном, експериментував із живописом, пластиком та порцеляною. Разом із фотографом Сергієм Поляковим був співкуратором галереї "Вікно" в Одесі. Брав участь у десятках колективних та персональних виставок.

Батько Дмитра, Люсьєн Дульфан, відомий у світі художник, з 1990 року живе та працює у Нью-Йорку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах