В Одесі пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель

Валерій Бассель.

Валерій Бассель. Фото: Одеський академічний театр ляльок/Facebook

Люди міста
08 вересня 22:32

У неділю, 8 вересня, в Одесі помер заслужений артист України, актор, режисер і педагог Валерій Михайлович Бассель. Життя артиста обірвалося у віці 85 років.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського академічного театру ляльок.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Це величезна втрата для театральної Одеси. Співчуття всім близьким та прихильникам таланта артиста", – йдеться в повідомленні театру.

Також про смерть Басселя повідомив актор Театру на Чайній Олег Фендюра. Він зазначив, що Валерій Михайлович був його наставником і вчителем, навчив його не лише професіоналізму, а глибині розуміння театру та кіно, життя та людських історій.

"Він був не просто вчителем – він був другом, радником, джерелом натхнення для всіх, хто мав щастя з ним працювати та вчитися в нього. Театр для Валерія Михайловича був не просто роботою, а сенсом життя. Він жив мистецтвом і ділився ним з усіма, хто був готовий всотувати його знання та досвід... Сьогодні ми втратили не лише видатного майстра, а й людину з великої літери, яка залишила слід у серцях багатьох", – написав Фендюра.

Валерій Бассель до 1990 року працював в Одеському театрі імені Іванова (нинішній Одеський обласний академічний драматичний театр – прим. ред.), а у 90-х і 2000-х роках – на одеському телебаченні, зокрема до 1993 року знімався в популярній гумористичній програмі "Джентельмен шоу". Бассель співпрацював із Театром поезії та драми Аркадія Словесника, а у 1995 році заснував свій власний театр "Суєта суєт". З 2012 року він обіймав посаду помічника художнього керівника Одеського академічного театру ляльок.

У творчому доробку артиста не лише театральні постановки, а й кінороботи, зокрема він знімався у фільмах "Життя та пригоди Мішки Япончика", "Зелений фургон", "Місце зустрічі змінити не можна", "Чарівний голос Джельсоміно", "Гамбрінус".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах