В Одесі помер легендарний кіноператор Леонід Бурлака

У Одесі помер легендарний кіноператор Леонід Бурлака.

У Одесі помер легендарний кіноператор Леонід Бурлака. Фото: facebook.com/nsku.od.ua

Люди міста
16 вересня 16:54

В Одесі пішов з життя український кінооператор-постановник, заслужений митець, кавалер ордена "За заслуги" III ступеня Леонід Бурлака. Про це повідомляє Одеське відділення Національної спілки кінематографістів України

Так, кінооператор пішов із життя після тривалої та тяжкої хвороби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він народився в Одесі у жовтні 1938 року і, як справжній одесит, протягом усього життя залишав рідне місто лише тоді, коли виїжджав на навчання чи кіноекспедиції.

За словами колег, Бурлака з дитинства захоплювався фотографією, у 18 років уже працював на телебаченні – освітлювачем, асистентом оператора, оператором з 1961 року, ще до закінчення профільного вишу – на кіностудії.

Зазначається, що одесит разом із дипломом вишу отримав "фантастичну для будь-якого іншого" пропозицію творчої роботи на "Мосфільмі", але відмовився, сказавши, що його місто – Одеса.

Чотири десятки прокатних стрічок, два десятки телевізійних – така спадщина зазначена у творчій картці оператора-постановника

Серед його фільмів "Вірність", "Місце зустрічі змінити не можна", "Прощавай", "Потяг у серпень", "Мушкетери з 4 "А"", "Хлопці їхали на фронт", "Чарівне коло", "Золоті черевики", "Взяти живим", "Двоє в пісках", "Поки не випав сніг...", "Павутина", "Без нашийника" (приз "За кращий фільм" V Відкритого фестивалю фільмів для дітей та юнацтва), "Як коваль щастя шукав” та інші.

Прощання з одеситом відбудеться на Одеській кіностудії у вівторок, 17 вересня, о 12.00.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах