В Одесі помер відомий художник Сергій Ільїн

Сергій Ільїн.

Сергій Ільїн. Фото: Думська

Люди міста
Сьогодні 21:16

У вівторок, 8 жовтня, зупинилося серце старшого наукового співробітника Музею західного і східного мистецтва – художника Сергія Ільїна. Діячу мистецтва було 75 років. 

Про це 9 жовтня повідомили у пресслужбі Одеського музею західного і східного мистецтва.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Співробітники музею згадують митця як людину, яка була віддана справі, безмежно любила культуру та мистецтво.

"Його внесок у розвиток нашого музею неможливо переоцінити. Мудрість, доброта та щирість, неповторне почуття гумору та безмежні знання Сергія Михайловича завжди супроводжували нас у повсякденній роботі", – йдеться в повідомленні музею.

Інформацію про раптову смерть Сергія Ільїна підтвердив його син Антон Ільїн. Він зазначив, що усвідомлення втрати виникає не одразу, жах та сприйняття приходять пізніше".

"Мій любий та любий для багатьох. Ти жив і радував усіх. Дякую, тату, за тебе... Я любив тебе все своє і твоє життя. Я продовжуватиму тебе любити завжди. Дякую тобі за мене. Ти завжди чудовий. У мене лише одне прохання. Поговори там нагорі, щоб мама прожила ще дуже багато років. Люблю та обожнюю тебе!" – написав син художника.

Сергій Ільїн народився 30 квітня 1949 року. У 1976 році став випускником факультету Одеського державного педагогічного університету. Працював старшим науковим співробітником Музею західного і східного мистецтва. Від 1972 року брав участь в міських і обласних художніх виставках. Також мав персональні виставки в Одесі, Києві, Антверпені та Постдамі. Деякі полотна митця можна побачити в Одеському художньому музеї.

Причина смерті художника невідома. Прощання з ним відбудеться в п'ятницю, 11 жовтня, о 13:00, в Одеському музеї західного та східного мистецтва.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах