Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ

Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ.

Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ. Фото: Світлана Безугла/suspilne.media

Люди міста
02 серпня 2022 16:37

Десятирічна Дар'я Безугла з Одеської області відрізала своє довге волосся, продала його і передала 10 400 гривень на допомогу ЗСУ. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Суспільне ".

Волосся довжиною 58 сантиметрів та вагою 130 грам дівчинка ростила чотири роки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я хотіла зробити свій внесок у перемогу, щоб допомогти Збройним Силам України, щоб вони могли купити собі їжу, ліки та все інше. Не було їх шкода через те, що вони в мене дуже швидко ростуть, тому через чотири роки знову на таке ж піду. Зараз я почуваюся чудово, мені легше з таким волоссям, не жарко", – розповіла Дар'я Безугла.

Допомагала у цьому тітка Даші – Світлана Безугла. Вона розповіла, що була вражена таким бажанням племінниці.

"Вона мені якось під час прогулянки сказала: "Світлано, я ось думала про те, щоб відрізати своє волосся і якось допомогти, тому що я бачу, що вони цього потребують, всі їм допомагають, я теж хочу внести свій внесок, чимось допомогти їм". Я говорю: "Даша, давай я подивлюся в Інтернеті, тому що зараз війна, чи займаються взагалі цим, чи купують волосся". І я в інтернеті пошукала, знайшла одного майстра, написала йому, він каже "так, ми зараз робимо. Ви можете відрізати їх у себе, я вам покажу як, або приїхати до Одеси, у нас є майстер, який займається цим безпосередньо на місці", – розповіла жінка.

Нову зачіску Даші робила директорка салону Олена Щеглова. Вона розповіла, що вперше зустріла дитину, яка витратить гроші не на себе, а на благодійність.

"З Дашею у нас були нюанси, тому що у нас була довжина 58 сантиметрів, ми хотіли зачіску залишити довше. Даша була дуже вражена всіма цими моментами, для неї було важливо саме цю суму отримати, на яку вона домовилася. І тому вона пожертвувала, ми мали зробити хоча б каре, але через те, що не вистачало довжини для належної суми, вона погодилася відрізати їх по вуха, щоб допомогти нашим хлопцям», – ділиться директор салону краси.

Батьки Даші також підтримали дочку. Мама Олена Безугла каже, що до такого рішення дитини в сім'ї ніхто не був готовий, але всі її схвалили.

"Ми волосся ростило, не відрізало в жодному разі, тому що коса - це дівоча краса, вона з'являлася в школі, хлопці просто хотіли її смикати за волосся і ми, напевно, на весь корпус з таким довгим волоссям була від першого до четвертого класу. Тобто всі були дуже шоковані, у нас ніхто не наважився б на такий вчинок".

Кошти за волосся передали громадській організації "Адвокація міста".

"Спочатку ми подумали, що це фейк, бо це була чимала сума. Потім я зв'язалася вже зі Світланою, вона вийшла на зв'язок, ми буквально за вечір домовилися зустрітися. Вона прийшла до нас у центр, передала гроші і попросила передати на ЗСУ "Чесно, ми прямо всім офісом мало не плакали. Ми подарували маленьку іграшку дівчині, бо це було дивно", – каже помічниця голови "Адвокація міста" Софія Щербачук.

  • Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото
  • Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото 1
  • Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото 2
  • Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото 3
  • Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото 4

Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ фото



Усі фото: Світлана Безугла/suspilne.media

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах