Насосна станція для приватного будинку: особливості обладнання

Суспільство
24 сiчня 2023 21:48

Для власника нового приватного будинку, не підключеного до централізованих інженерних мереж, пріоритетним завданням є проєктування та будівництво автономної системи водопостачання. Для вирішення цього завдання можна купити через інтернет-магазин Фокстрот в Одесі побутову насосну станцію. Вона буде подавати воду з джерела по трубах на відстань кількох метрів до точок забору. В каталозі компанії Фокстрот представлені моделі обладнання різних виробників для встановлення в житлових будинках, заміських котеджах та інших об'єктах малоповерхового будівництва. Що це за обладнання та як воно працює – розберемося в статті.

Насосна станція для приватного будинку: особливості обладнання - фотоНасосна станція для приватного будинку: особливості обладнання - фото

Що таке насосна станція

Насосна станція – це автоматизована установка, яка здатна подавати воду з резервуара або свердловини без участі оператора. До її складу входить насос, розширювальний бак, система фільтрів, спеціальна автоматика, кабелі та шланги. Це повністю готовий до встановлення комплекс, елементи якого підібрані з повною сумісністю. Залишається помістити водозабірний вузол на потрібну глибину у воду, та обладнання готове до роботи.

Насосна станція: незалежність від водоканалу

Навіть за можливості підключення до централізованої водопровідної магістралі багато власників приватних будинків обирають автономні схеми, які дозволяють:

  • використовувати воду в необхідних обсягах;
  • економити на платіжках за комунальні послуги;
  • попередити відсутність води у крані через ремонтні роботи на центральному водопроводі.

А якщо можливість «врізатися» в міську водопровідну мережу зовсім відсутня, покупка насосної станції стає єдиною можливістю забезпечити об'єкт водопостачанням.

Грамотний підбір насосної станції гарантує, що:

  • вода подаватиметься до точок забору в потрібному обсязі під тиском;
  • система працюватиме без перебоїв;
  • обслуговування обладнання буде простим.

При виборі насосної станції враховують потужність та продуктивність. Ці показники визначають, в якому обсязі вода поставлятиметься з водойми до точок водозабору. Якщо потужності та продуктивності конкретного обладнання недостатньо, об'єкт відчуватиме дефіцит води. Великі бренди пропонують лінійки обладнання з кількох моделей. Тому підібрати техніку легко. А ще виробники використовують різні датчики та системи захисту, які дозволяють техніці добре витримувати складні умови повсякденної експлуатації – перепади напруги в електромережі, жорсткість води.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах