35 тисяч нотаток в "Однокласниках": в Одесі судять екс-поліцейського, який кликав Путіна до України

35 тисяч нотаток в "Однокласниках": в Одесі судять екс-поліцейського, який кликав Путіна до України.

35 тисяч нотаток в "Однокласниках": в Одесі судять екс-поліцейського, який кликав Путіна до України. Фото: sudreporter.org

Події
02 серпня 2022 18:22

Суд Одеси почав слухати справу 55-річного екс-поліцейського, який публічно підтримав Путіна та дії окупантів в Україні. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Sudreporter.org.

Чоловік мешкає в селі Саф'ян з матір'ю-пенсіонеркою. За освітою – 10 класів школи та морське училище імені Марінеско. Колись ходив у рейси, потім працював у міліції – був патрульним Суворівського району Одеси. Останні чотири роки він ніде не працює. За даними слідства, протягом двох місяців, з квітня по травень цього року, Григоренко розповсюджував в "Однокласниках" антиукраїнські повідомлення, в яких підтримував Путіна, російських військових та так звану спецоперацію. Публікації публікував після подій у Бучі, Ірпені та Маріуполі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1 серпня Приморський районний суд провів попереднє засідання у справі Андрія Григоренка. Чоловік у соцмережах розповсюджував повідомлення з подякою президенту РФ Володимиру Путіну за дії окупантів на території України та підтримував так звану "спецоперацію". На його сторінці в соцмережі "Однокласники" було 2 413 фото та 35 тисяч нотаток.

За словами підсудного, він був сліпим і помилявся. Незважаючи на те, що прокуратура та сторона захисту уклали угоду про визнання Григоренка своєї провини та чекали на спрощений розгляд справи, суддя Віктор Попревич угоди не підтримав.

Декілька повідомлень Григоренка під час судового процесу зачитувала прокурор Марина Сівак:

«Дякую Путіну за відродження Росії. Росія тільки через багато років зрозуміє від якого лиха її врятував Путін. Зрозуміє та жахнеться тому, що їй готували ліберали спільно зі спецслужбами США. Господи, як йому заздрю вороги. Бояться та ненавидять, але Путін – це лідер. Ось наш. Дякую Путіну за відродження Росії»

«Бойовик "Азова" з бункера плачеться виданню Bild, що майже не залишилося води, вже нікуди какати та писати, всім хочеться медку та цукорку, але їх смак уже забутий. Все це безумовно виб'є сльозу у західного обивателя, але я вам скажу, що нацист, що скиглить, - це чудово »

"Росію не зупинить, бандерівщину буде знищено"

Після зачитування повідомлень Сівак попросила затвердити угоду з Григоренком і покарати її забороною обіймати державні посади на 15 років. Саме таке покарання передбачає частину першу статті 111-1 Кримінального кодексу про колабораційну діяльність. Але суддя Віктор Попревич висловив сумніви щодо доцільності такого покарання, адже Григоренко і без того не може обіймати державні посади через відсутність освіти та погане знання державної мови. До того ж суддя не повірив у щирість каяття обвинуваченого. Зрештою, суд відмовився затверджувати угоду. Наступне засідання у справі відбудеться 8 серпня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах