"99% - без рук, без ніг": у якому стані звільнені з полону захисники "Азовсталі"

"99% – без рук, без ніг": у якому стані звільнені з полону бійці "Азова"

"99% – без рук, без ніг": у якому стані звільнені з полону бійці "Азова" - фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Події
30 червня 2022 17:18

Ми писали, що вчора з полону вдалося звільнити 144 військовослужбовці України. Серед них і 95 захисників "Азовсталі". Стало відомо, у якому вони стані.

Як розповіла представниця Асоціації сімей захисників "Азовсталі" та сестра полоненого командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського "Волини" Тетяна Харько у коментарі Суспільному, звільнені з полону "Азовці" перебувають у жахливому стані, але вони щасливі, що повернуться.

– Майже всі, 99% – без рук, без ніг. Хтось не чує, хтось не бачить, але очі щасливі, – сказала Тетяна Харько.

За її словами, деякі військові говорять зі сльозами на очах, а є ті, хто взагалі не може говорити. Всі звільнені герої потребують невідкладної медичної допомоги, огляду.

Зазначимо, що брата Тетяни – командира "Волину" – в Україну поки що не повернули. Зв'язку з ним немає з часу попадання російських полон.

Нагадаємо, вчора був найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Володимир Зеленський подякував за це Головному управлінню розвідки. За його словами, найстаршому бійцю – 65 років, наймолодшому – 19. У ГУР МО повідомили, що багато з них мають тяжкі ушкодження, у тому числі вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи та ампутовані кінцівки. Усім їм надають невідкладну медичну та психологічну допомогу. Президент пообіцяв зробити все, щоб повернути додому кожного українця та українку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах