Глобальне потепління: скоро на Одещині з'являться отруйні змії

Глобальне потепління: скоро на Одещині з'являться отруйні змії

Глобальне потепління: скоро на Одещині з'являться отруйні змії

Події
28 жовтня 2020 16:42

Через глобальне потепління через два десятки років на Одещині можуть оселитися степові гадюки. Про це розповів директор зоопарку Ігор Бєляков.

Зоолог стверджує, що з потеплінням клімату змії, які водяться в Херсонській області, змінять місце свого проживання та оселяться у нашому регіоні.

На даний момент в Одеській області практично немає отруйних плазунів. Гадюки зустрічаються тільки в савранському урочищі, і то дуже рідко.

Ігор Біляков із вихованцем Одеського зоопаркуІгор Біляков із вихованцем Одеського зоопарку

Зоолог розповів, що місцеві жителі можуть зустріти чотири види змій: звичайного та водяного вужів, жовтобрюхого та сарматського полозу. Вужі взагалі не кусаються, а от полози можуть завдати шкоди людині. Але всі ці види абсолютно неотруйні і не мають великої загрози. Також обидва види полозів занесені до Червоної книги України та охороняються державою.

Раніше ми писали про те, що на пляжі в районі Відради 10 жовтня місцеві жителі виявили самотнього лебедя. Птах сидів на піску і не міг зробити навіть кілька кроків. На даний момент з птахом працюють орнітологи та ветеринарні лікарі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах