В Одесі хочуть закупити квадрокоптери, щоб стежити за бездомними псами

В Одесі хочуть закупити квадрокоптери, щоб стежити за бездомними псами.

В Одесі хочуть закупити квадрокоптери, щоб стежити за бездомними псами. Фото автора Josh Sorenson: Pexels

Події
08 лютого 2022 08:06

В Одесі комунальники хочуть закупити квадрокоптери для вилову безпритульних собак. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на засідання постійної комісії з питань екології, запобігання НС та ліквідації їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міськради.

Закупівлю квадрокоптерів передбачили у проекті муніципальної програми на 2022-2027 роки, в якій йдеться про регулювання популяції бродячих собак.

Не забудьте подписаться на канал Vgorode.ua в Telegram.

Але плани комунальників викликали сміх та питання у членів комісії.

"Я взагалі не розумію, як це працюватиме. Як квадрокоптер допоможе відслідковувати собак?" – заявив голова комісії Богдан Гіганов.

Чиновник "Муніципального центру екологічної безпеки" вважає, що квадрокоптери допоможуть роботі екіпажів, які займаються виловом тварин. За його словами, коли пес тікає в очерети в районі Чорноморки чи Куяльника, його складно відстежити. А за допомогою дрону один працівник зможе відстежувати тварину, а інший у цей час її ловитиме.

Зазначимо, що в період з 1 січня по 31 грудня 2021 року в Одесі для відлову 1099 безпритульних тварин. Їх прищеплюють, стерилізують, чіпують і повертають у місця перебування. На кожного собаку місто витрачає майже 2 622 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах