Для чого потрібні ортопедичні устілки та як правильно обрати підходящі вироби

Для чого потрібні ортопедичні устілки та як правильно обрати підходящі вироби  - фото

Для чого потрібні ортопедичні устілки та як правильно обрати підходящі вироби - фото

Події
09 лютого 2022 16:46

Для усунення та лікування ознак деформацій стоп та опорно-рухового апарату використовують спеціальні устілки та вкладиші для взуття. Дані вироби допомагають запобігти прогресу патологій, роблять носіння взуття максимально комфортним – без болю та втоми в ногах. Купити ортопедичні устілки можна в інтернет-магазині Orto-line.com.ua. У каталозі на сайті представлений широкий асортиментний ряд, який дозволяє підібрати модель устілки практично для будь-якого повсякденного взуття:

• відкритого та закритого;
• літнього, зимового та демісезонного;
• вузького, модельного з каблуком та без;
• спортивного (кросівки, сноубордичні черевики, ковзани, футбольні бутси та ін.).

Коли необхідно використовувати вироби

Ортопедичні устілки потрібні, якщо є наступні ознаки:

• мозолі, натоптиші, тріщини, врослі нігті;
• нерівномірне стаптування взуття;
• швидка втома ніг після ходьби;
• біль та судоми в ногах;
• набряклість ніг.

Перед придбанням ортопедичних виробів завітайте до лікаря-ортопеда. Він проведе діагностику та призначить максимально ефективні моделі, які відповідатимуть вашому здоров'ю та способу життя. Ортопедичні устілки впливають на стопу, суглоби та весь опорно-руховий апарат.

Різновиди ортопедичних виробів


Виділяють наступні види устілок:

• Напівустілки. Їх основні завдання – компенсувати спотворену біомеханіку стоп, перерозподіляти навантаження, підвищити зручність носіння взуття. Такі вироби підбирають для відкритого, модельного взуття на підборах. Більшість напівустілок мають клейовий фіксатор та призначені для однієї пари взуття.

• Коректори стопи. Забезпечують анатомічно правильне положення пальців стоп, захищають деформовані суглоби від болю, тертя у взутті, травм. Призначені для профілактики та корекції молоткоподібних, викривлених пальців, вальгусної деформації першого пальця стопи (hallux valgus), мозолів, натоптишів, травм. Рекомендовані до застосування у вільному взутті з широкою носовою частиною, висотою каблука не більше 4 см та гнучкою підошвою.

• Вкладиші, пелоти. Призначені для локальної корекції у різних відділах стоп. Вибір ґрунтується на діагнозі та місці деформації. Вкладиші бувають для переднього, середнього відділів стопи, а також плеснових подушечок з міжпальцевою перегородкою. Більшість пелотів та вкладишів підходять для будь-якого взуття. Важливо, щоб виріб був зафіксований у потрібному відділі стопи та виконував свої функції.

• Підп'ятники. Необхідні при п'ятковій шпорі, для коригування довжини ніг, при болю в ділянці п'яти та гомілковостопному суглобі, артрозах та артритах гомілковостопних суглобів, реабілітації після травм п'ят або нижніх кінцівок. Бувають силіконові, з фіксуючою клейкою стрічкою, клиноподібні, розвантажувальні, чашоподібні для корекції різної довжини ніг, з супінатором. Підп'ятники призначені для закритого взуття.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах