Не звернулася до лікаря: на Одещині з вини матері померла її новонароджена дитина

Народила вдома: на Одещині з вини матері померла її новонароджена дитина.

Народила вдома: на Одещині з вини матері померла її новонароджена дитина. Фото: pixabay.com

Події
12 лютого 2022 14:35

Жителька міста Татарбунари Одеської області народила дитину вдома і не звернулася до лікарів, через що немовля померло. Жінка одержала умовний термін. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Татарбунарський районний суд.

За даними слідства, у грудні 2020 року жінка дізналася, що перебуває на шостому місяці вагітності. За її словами, вона здогадалася про це лише коли відчула поштовхи дитини. Але до лікарів вирішила не звертатися і не стала на облік до жіночої консультації, оскільки не була впевнена у вагітності.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У лютому 2021 року вона народила будинки недоношеного хлопчика і не повідомила про це відповідні органи, а також не звернулася за медичною допомогою.

Дитина потребувала лікарського догляду, до того ж, мати годувала його неналежним чином. Через шість днів дитина померла від механічної асфіксії в результаті аспірації крові. Хлопчика поховав її чоловік біля могили батька горе-матері. Вона розповіла про пологи подруги, а та повідомила соціальні служби.

У суді мама загиблого немовляти визнала свою провину і сказала, що не повідомила про народження дитини у відповідні органи та медпрацівників, бо боялася відповідальності.

За рішенням суду від 7 лютого цього року жінку засудили до 1 року та 6 місяців випробувального терміну. У неї також є двоє дітей, що послужило пом'якшувальною обставиною.

Нагадаємо, що нещодавно в Березовському районі Одеської області соціальні служби виявили матір, яка напувала своє немовля самогоном. Дитину забрали до лікарні і зараз їй нічого не загрожує. Мати від нього відмовилася.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах