На Одещині чоловік зламав Instagram і отримав термін

На Одещині чоловік зламав Instagram та отримав термін.

На Одещині чоловік зламав Instagram та отримав термін. Фото: shutterstock.com

Події
21 лютого 2022 10:14

На Одещині засудили чоловіка за злом акаунту в Instagram. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на вирок Біляївського райсуду Одеської області.

Так, чоловік заробив на чужому обліковому записі 500 гривень. Він зламав його, а потім продав доступ до нього його власнику.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Слідство встановило, що чоловік створив фейковий сайт, який імітував сторінку авторизації в Instagram і використовував його для отримання даних для входу в облікові записи користувачів соцмережі. Після введення користувачем логіну та паролю ці дані автоматично відправлялися на електронну скриньку зловмисника.

У вересні 2019 року жертвою засудженого стала жінка. Скориставшись отриманими даними, зловмисник змінив пароль для входу в обліковий запис і розмістив у ньому картинку із зазначеним номером WhatsApp для зв'язку.

Потерпіла зв'язалася з чоловіком і той погодився продати дані для входу в аккаунт за 500 гривень. Проте після отримання грошей на картковий рахунок зв'язок зник.

Обвинувачений визнав свою провину. Також він розповів, що таким чином вирішив помститися жінці, яка під час спілкування з ним висловилася на його адресу нецензурною лайкою. Крім того, він зазначив, що надав потерпілій дані для входу в обліковий запис за два дні.

Засудженого звинуватили за трьома статтями: створення та розповсюдження шкідливого програмного засобу, несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерних мереж та шахрайське заволодіння чужим майном з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Оскільки чоловік сприяв слідству, не був раніше засудженим та його позитивно характеризували за місцем проживання, обвинуваченому призначили три роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном один рік та шість місяців. Також у нього забрали ноутбук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах