Одеська єпархія вперше засудила Патріарха Кирила

Одеська єпархія вперше засудила Патріарха Кирила.

Одеська єпархія вперше засудила Патріарха Кирила. Фото: dumskaya.net

Події
15 березня 2022 12:34

Одеський священик записав відеоролик, в якому засуджує благословення війни в Україні патріархом Кирилом від імені Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє Vgorode.

"Ви могли врятувати ситуацію, патріарх повинен був розірвати ризи, сказати стріляйте по мені, але не благословити Путіна, щоби вбивали паству. Тому багато єпархій перестали згадувати ваше ім'я. Неможливо нікого змусити любити силою - Бог так не робить", - звертається архідіакон Одеській. єпархії Андрій Пальчук до Патріарха Кирила.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також на відео священик розповідає про жахіття війни та героїзм наших солдатів. Все це супроводжується кадрами зруйнованих міст, житлових будинків та храмів.

Зазначимо, що раніше Одеська єпархія ніколи не засуджувала дії патріархату Кирила принаймні публічно.

Раніше Агафангел у своєму блозі висловився проти Путіна та тих, хто дає молитовну підтримку у його злочинах.

"Розпорядився почати війну Президент Російської Федерації, - на нього лягла вся відповідальність за злочини на ній скоєні. Жодна мета не може виправдати братовбивство. Шкода, що його оточення не зупинило його, а навпаки, надало і надає "молитовну" і моральну підтримку в цьому злодіянні. Отже, і вони винні у тому, що відбувається", – заявив митрополит.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах