В Україні ухвалили скасування ЗНО, ДПА та інших іспитів у 2022 році

В Україні ухвалили скасування ЗНО, ДПА та інших іспитів у 2022 році.

В Україні ухвалили скасування ЗНО, ДПА та інших іспитів у 2022 році. Фото: slovoidilo.ua

Події
24 березня 2022 20:41

Сьогодні, 24 березня, відбулося засідання Верховної Ради, на якому депутати ухвалили рішення про скасування у 2022 році Зовнішнього незалежного оцінювання. Натомість відбудеться заміна на іншу модель вступу до вишів.

Про те, що законопроект №7132 передбачає скасування у 2022 році державної підсумкової атестації (ДПА), ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового випробування, яке складається під час вступу на магістратуру, повідомила народна депутатка Олена Шуляг.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Нардепи наголошують, що це вимушені дії, які стосуються лише 2022 року.

Війна зруйнувала освітній процес, який не встиг повністю налагодитись після пандемії COVID-19. З метою заохочення молоді до навчання в Україні влада вирішила скасувати ДПА, ЗНО, єдиний вступний іспит і єдиний фаховий іспит, зазначила Шуляк.

Також вона додала, що під час війни від бомбардувань та обстрілів вже постраждало 566 закладів, із них 73 повністю зруйновано. Перебування молоді в навчальних закладах наражає їх на небезпеку.

Цього року прийом на навчання буде здійснюватися в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади в сфері освіти і науки. Наразі Міністерство освіти та науки ще не повідомляло, якою буде процедура вступу до вишів, алгоритм розробляється.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у Києві вирішили, що освітній процес у школах не має зупинятися на довго. Тому школярів поступово залучатимуть до навчання в дистанційному режимі. Поки що це не повноцінні уроки – школярів хочуть залучити до вже наявних онлайн програм та уроків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах