Незаконно: що робити в Одесі, якщо вручили повістку на блокпосту

Незаконно: що робити в Одесі, якщо вручили повістку на блокпосту.

Незаконно: що робити в Одесі, якщо вручили повістку на блокпосту. Фото: usionline.com

Події
26 березня 2022 08:27

Порядків на блокпостах в Одесі більше не буде. У таких випадках українцям слід звертатися до правоохоронних органів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

За його словами, подібна практика "мала місце на початку війни", але зараз вона незаконна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Мобілізацію в усіх областях України оголосили 24 лютого 2022 р. Указом Президента №69/2022. Її будуть проводити протягом 90 днів з моменту набуття чинності документом, однак отримання повістки не означає зарахування до лав ЗСУ", – каже Братчук.

Повідомлення вручаються посадовими особами районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Вони можуть попросити на перевірку документи.

Чоловік, який одержав повістку, повинен з'явитися у військкомат і стати там на облік. Відповідальність за неявку до військкомату може бути як адміністративною, так і кримінальною.

"Рішенням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, практика вручення повісток на блок-постах поки не буде продовжена", – підсумував Братчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах