Одеса просить терміново прийняти її до ЮНЕСКО

Одеса просить терміново прийняти її до ЮНЕСКО.

Одеса просить терміново прийняти її до ЮНЕСКО. Фото: Alexandros Avramidis - Reuters

Події
27 березня 2022 21:28

27 березня мер Одеси Геннадій Труханов записав відеозвернення, в якому звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства закордонних справ України з проханням максимально прискорити процедуру формування заявки в ЮНЕСКО. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу міськради.

За його словами, вона дозволить захистити історичний центр Одеси від воєнних дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми бачили, що російські окупанти зробили з Харковом та Маріуполем. Ми бачимо, на що вони перетворюють українські міста. І поки наші військові захищають наші життя, ми повинні подбати про свою спадщину. Історичний центр Одеси знаходиться в попередньому списку ЮНЕСКО. За останні роки ми провели величезну роботу, щоб досягти своєї мети – включення нашого історичного центру до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Це дозволить нам отримати охоронні гарантії від однієї з найавторитетніших міжнародних організацій у світі», – сказав мер Геннадій Труханов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах