Рятівне судно "Сапфір" повернулося на Одещину

Рятівне судно "Сапфір" повернулося на Одещину, але врятували поки що не всіх.

Рятівне судно "Сапфір" повернулося на Одещину, але врятували поки що не всіх. Фото: sar.gov.ua

Події
12 квiтня 2022 18:18

Рятівне судно "Сапфір", яке 26 лютого захопили окупанти біля острова Зміїний, повернулося до Ізмаїла Одеської області. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Морську пошуково-рятувальну службу.

11 квітня воно прибуло до одеського порту з Румунії. Незабаром буксир повернеться до виконання своїх основних завдань і перебуватиме у постійній пошуково-рятувальній готовності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, екіпаж судна звільнили 25 березня, але в заручниках у росіян залишаються чотири особи, які перебували в момент захоплення на борту: військовий капелан Православної церкви України Василь Вірозуб, ще двоє протестантських священиків та військовий лікар.

Василий Вирозуб.Василий Вирозуб. Фото: facebook.com/oleksandrchokov

Як повідомив звільнений з російського полону військовий капелан 35-ї окремої бригади морської піхоти Михайла Остроградського Олександр Чоков, Вірозуба утримують у слідчому ізоляторі №2 міста Старий Оскол у Білгородській області Росії.

"Його заточили в карцер, піддають тортурам, звинувачують у шпигунстві. Звертаюся до міжнародних організацій Червоного хреста та інших організацій захисту прав людини, це злочин!", – написав священик.

Загалом у цьому СІЗО перебуває 150 українців.

Спасательное судно "Сапфир" вернулось в Одесскую область, но спасли пока не всех.Спасательное судно "Сапфир" вернулось в Одесскую область, но спасли пока не всех. Фото: sar.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах