Отримай відповідь: де знайти житло для переселенців в Одесі та області

Отримай відповідь: де знайти житло для переселенців в Одесі та області.

Отримай відповідь: де знайти житло для переселенців в Одесі та області. Фото: dumskaya.net

Події
02 травня 2022 08:00

Повномасштабна війна змусила багатьох українців покинути свої будинки та переселитися в інші куточки нашої країни або за кордон. Одеса стала одним із міст, до якого прибувають тисячі біженців із окупованих або постраждалих від бомбардувань населених пунктів.

Vgorode дізнався, де переселенці, які не мають можливості оплачувати дорогу оренду, можуть знайти безкоштовне житло в нашому місті.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЦЕНТРИ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Люди, які переїхали до Одеси з інших областей можуть для пошуку житла звернутися до місцевих центрів надання адміністративних послуг. Саме у цих організаціях реєструють внутрішньо переміщених осіб, а також дбають про забезпечення біженців усім необхідним.

Зареєструвати статус внутрішнього переселенця можна у фронт-офісах, що є у двох районах Одеси. При цьому звертатися до таких організацій слід за попереднім записом.

Телефони "гарячої лінії":

  • Управління соціального захисту населення у Київському районі – 705-41-75 (76), 705-45-67 та 705-51-69;
  • Управління соціального захисту населення в Малиновському районі – 705-10-98 та 705-16-60 (68);
  • Управління соціального захисту населення у Приморському районі – 705-13-09 та 705-17-22;
  • Управління соціального захисту населення у Суворовському районі – 705-59-82 та 700-89-48.

ІНІЦІАТИВА "ДОПОМАГАЙ"

Ініціатива "Допомагай" пропонує українцям знайти тимчасовий притулок у межах країни, а також за кордоном. Отримати допомогу в пошуку житла можна за телефоном 0(800) 332 238 або безпосередньо на сайті фонду.

В основному, в рамках ініціативи "Допомагай" в Одесі та Одеській області пропонують розмістити біженців у квартирі, приватному будинку чи хостелі абсолютно безкоштовно. Втім, у деяких оголошеннях вказується, що переселенці мають частково або повністю оплачувати комунальні послуги.

ІНІЦІАТИВА "ПРИХИСТОК"

Ще одна ініціатива, яка допомагає українцям у пошуках тимчасового місця для проживання, називається "Прихисток". Здебільшого, на сайті ініціативи розміщені оголошення з пропозицією розмістити біженців в області, проте можна знайти й варіанти проживання у центрі Одеси.

Більшість господарів готові надати біженцям безкоштовний тимчасовий притулок на строк від одного до декількох місяців. Проте деякі у переліку обов'язкових умов вказують допомогу по господарству.

СЕРВІС POTREBA

Сервіс для швидкого пошуку та допомоги Potreba дозволяє знайти тимчасове житло, ліки, трансфер та гуманітарну допомогу. Оголошень з пропозиціями безкоштовного проживання для біженців в Одесі та Одеській області на цьому сайті не дуже багато, проте є кілька варіантів проживання в готелях, хостелах та квартирах без внесення будь-якої плати на строк до тижня. Тим, кому потрібний притулок на більш тривалий час, сайт пропонує скористатися послугами оренди. Здебільшого за здачу квартири на місяць орендарі вимагають від чотирьох з половиною до десяти тисяч гривень.

Зазначимо, що кожен переселенець має право на отримання щомісячної допомоги у розмірі двох тисяч гривень та трьох тисяч гривень на дитину. Також по 450 гривень на місяць за кожного постояльця зможуть отримати власники житла, які безоплатно дали притулок біженцям.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах