На Зміїному триває "морська Чорнобаївка": ЗСУ знищили катер (оновлено)

На Зміїному продовжується "Морська Чорнобаївка": знищили ЗРК "ТОР"

На Зміїному продовжується "Морська Чорнобаївка": знищили ЗРК "ТОР"

Події
07 травня 2022 11:43

На окупованому острові Зміїний знищили черговий ворожий катер біля причалу та ангару, в якому ховалися окупанти. Також озброєні Сили України підтвердили, що знищили зенітно-ракетний комплекс "ТОР", готовий до застосування на острові Зміїний. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Це десантний катер проекту 11770 Серна – серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні. Катери проекту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничною, колісною та іншою військовою технікою загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту із озброєнням. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації


Також у командуванні розповіли про інші втрати ворога на півдні України минулої доби. Загальні втрати за добу склали – 21 окупант та сім одиниць техніки, серед яких безпілотник "Орлан-10", чотири самохідні гаубиці, реактивна система залпового вогню "Град".

При цьому корабельне угруповання флоту РФ продовжує контролювати північно-західну частину Чорного моря, блокуючи порти України, міжнародне судноплавство та погрожуючи ракетними ударами по всій території України з моря.



Оновлено о 20:30:

Міноборони України уточнило інформацію про те, як було знищено зенітні комплекси "Тор" та катер окупантів біля острова Зміїний.

Десантний катер росіян проекту 11770 "Серна" та два зенітні ракетні комплекси "Тор" біля острова Зміїний були знищені ударним безпілотним комплексом Bayraktar TB2.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах