Шість повітряних тривог та збиті ракети: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Шість повітряних тривог та збиті ракети: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Шість повітряних тривог та збиті ракети: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: radiosvoboda.org

Події
08 травня 2022 08:42

Ніч із 7 на 8 травня в Одесі та Одеській області пройшла дуже неспокійно. Повітряна тривога звучала шість разів: тричі за ніч та тричі вранці. Одесити чули вибухи. Про це повідомляє Vgorode.

Минулої ночі підрозділи повітряного командування "Південь" виявили та знищили дві крилаті ракети типу "Х", випущені ворожим винищувачем у напрямку Чорного моря на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами спікера оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, загроза завдання ракетних ударів по місту та області дуже висока. Він попросив не ігнорувати повітряну тривогу.

"Противник продовжує загрожувати нам нанесенням ракетних ударів з акваторії Чорного моря. Але минулої доби ми завдали багато ударів по острову Зміїний: було знищено два катери типу «Раптор», ще один отримав пошкодження, був знищений малий десантний катер — 80 рашистів пішли на дно . Також було знищено ПЗРК «Тор». Наш Зміїний буде або українським, або безлюдним!", – наголосив Братчук.


Відео: facebook.com/sergey.bratchuk


Загалом за всю ніч в Одеській та інших областях України, крім окупованої Херсонщини та Криму, було оголошено повітряну тривогу.

Згідно з останнім зведенням Генштабу, Бессарабський напрямок, як і раніше, дуже непростий у плані нинішньої ситуації. Все тому, що небезпека походить, як мінімум, з моря та з боку невизнаного Придністров'я.

Збройні підрозділи "ПМР", а також регулярні російські війська, що знаходяться на території Молдови, перебувають у повній бойовій готовності, незважаючи на заяви про протилежне.

До того ж ситуація змінюється через активність Чорноморського флоту РФ у Чорному та Азовському морях. Українські військовослужбовці попереджають, що ворог намагається ізолюватися в районі, звідки веде обстріл, а також продовжує вести розвідку та надавати "вогневу підтримку" іншим операціям.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах