Призначені РФ херсонські управлінці просять про приєднання області до Росії

Призначені РФ херсонські управлінці просять приєднання області до Росії

Призначені РФ херсонські управлінці просять приєднання області до Росії Фото: unalib.ks.ua

Події
11 травня 2022 14:37

Раніше в інформаційний простір вкидалися ідеї щодо проведення референдуму та утворення " Херсонської народної республіки". Тепер від цієї концепції відійшли, і виникла нова ідея - про включення території області прямо до складу Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кирило Стремоусов, званий "заступником голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області", заявив у російських ЗМІ про те, що призначені Росією місцеві органи мають намір звернутися безпосередньо до Путіна з проханням, щоб включити Херсонську область до складу РФ.

За його словами, у світі не визнали результати референдуму, який провели росіяни в Криму в 2014 році, тому для входження до складу Росії тепер не потрібне взагалі жодних формальностей - просто звернення "керівництва" області та на підставі його Путін може підписати указ про приєднання. Законодавча база для цього буде готова до кінця року.

Ця ж версія подій була підтверджена ще одним чиновником із Криму - Георгієм Мурадовим, який має посаду "віце-прем'єра та постійного представника Криму за президента Росії". За його словами, входження Херсонської області до висловлює волю народу, який проживає в області.

Також російська влада Херсонської області хоче змінити герб - на старий, який існував ще за часів Російської імперії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах