Біля острова Зміїний ЗСУ атакували новітній російський корабель "Всеволод Бобров"

Біля острова Зміїний ЗСУ атакували новітній російський корабель "Всеволод Бобров".

Біля острова Зміїний ЗСУ атакували новітній російський корабель "Всеволод Бобров". Фото: Andrii Klymenko/Facebook

Події
12 травня 2022 20:03

Сьогодні, 12 травня, неподалік острова Зміїний Одеської області ЗСУ завдали удару по ворожому кораблю "Всеволод Боборов". Судно спалахнуло. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської військової адміністрації Сергія Братчука.

За його словами, зараз "Всеволод Боборов" вирушив до Севастополя, але поки що ця інформація вимагає уточнення. При цьому те, що йому завдали удару, сумнівів немає. Подробиці з'ясовуються.

Як повідомив журналіст Сергій Висоцький, російське судно проекту 23120 було атаковане українською протикорабельною ракетою "Нептун". Корабель віз на острів Зміїний підкріплення, у тому числі зенітно-ракетні комплекси.

У той же час головний редактор спеціалізованого видання BlackSeaNews Андрій Клименко уточнив, що це новий корабель, який росіяни перекинули з Балтійського моря 7 січня цього року.

"Всеволод Бобров" спустили на воду у 2016 році, проте далі будівництво судна припинилося через відсутність імпортних комплектуючих через санкції. Після добудови влітку 2021 його включили до складу Чорноморського флоту. Кораблів такого типу в Росії лише два.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах