Щось розікрали, щось зіпсувалося: в Одесі стався скандал через гуманітарні вантажі

Щось розікрали, щось зіпсувалося: в Одесі стався скандал із-за гуманітарних вантажів.

Щось розікрали, щось зіпсувалося: в Одесі стався скандал із-за гуманітарних вантажів. Фото ілюстративне: kharkivoda.gov.ua

Події
17 травня 2022 09:22

В Одесі спалахнув скандал із розподілом гуманітарної допомоги. Вантаж не тільки розкрадали, якісь продукти просто зіпсувалися. Декілька фігурантів затримали, але вже відпустили. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Думську ".

Частково цю інформацію публічно підтвердив голова Гуманітарного штабу при Одеській обласній військовій адміністрації Олексій Чорний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, допомога, яка вже лежить на складах, у безпеці, тому що дістатися до неї зловмисники просто не змогли. Їм завадили охорона, камери, облік, безліч волонтерів та постійні перевірки.

"Мутили на тому, що ще не доїхало на наші склади. Перехоплювали дорогою. Самовільно робили неузгоджені документи на вантажі та ставили виготовлені власноруч! Як тільки підозрілої інформації стало достатньо і почали складатися пазли, правоохоронці вирішили брати! Далі обшуки та затримання", - заявив Чорний.

За інформацією видання, прямої крадіжки правоохоронці так і не знайшли. І всіх фігурантів довелося відпустити.

Тим часом йдеться про "недоробки, недогляди, дурість і недбалість", через які стало непридатним величезна кількість продуктів. Достеменно відомо, що зіпсувалася значна партія молока. Проте точні обсяги збитків невідомі.

"По суті, люди, які себе призначили, де-юре керували комунальним підприємством, яке займалися закупівлями. Там тільки молока купили на багато мільйонів", - ділиться один з волонтерів, добре знайомий з роботою Гуманітарного штабу.

Водночас нинішній керівник Штабу не поспішає розкривати імена фігурантів та фабулу справи.

"Прізвищ зараз назвати не можу. До вироку у всіх є шанс довести невинність. Але всіх підозрюваних відсторонено від діяльності штабу. За перебігом слідства ми слідкуватимемо за всім штабом. Бо відсутність справедливого покарання знецінить зусилля сотень тисяч волонтерів по всій країні", – запевняє Олексій Чорний.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах