На Одещині продовжують гинути дельфіни

На Одещині продовжують гинути дельфіни.

На Одещині продовжують гинути дельфіни. Фото: facebook.com/rusevivan

Події
17 травня 2022 14:32

На Одещині на узбережжі викидає мертвих дельфінів. Тварини страждають через війну. Про це повідомляє Vgorode.

Так, сьогодні в одеських Telegram-каналах з'явилося відео з черговою мертвою твариною. За словами місцевих жителів, вони постійно спостерігають за масовою загибеллю дельфінів, яких викидає на берег.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На кожні 10 метрів по дельфіну. Це жахливо, катастрофа цілковита. Гинуть дельфіни… Ми вже десяток бачили. Це жах просто", – розповіла авторка відео.

Зазначимо, що оцінити весь масштаб трагедії дуже складно, оскільки через військові дії екологи не можуть досліджувати все узбережжя.




Нагадаємо, що тварини страждають від дій російських агресорів, які замінували частину акваторії Чорного моря. Потужні снаряди, якими російські стріляють із надводних та підводних човнів, а також використання військових гідролокаторів негативно впливає на дельфінів. Вони потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів судна ворогів, що виводить із ладу орган слуху дельфінів. В результаті вони перестають добре сприймати ехо-сигнали та орієнтуватися у просторі.

За словами еколога Івана Русєва, судна росіян можуть використовувати звуки на рівні 200 децибелів і навіть вище, що випускаються спеціальним передавачем на судні. Втративши орієнтацію, "засліплені" тварини приголомшені та втрачають акустичний контроль над середовищем. Вони в паніці можуть викидатися на берег та гинути. У звичайних умовах ці тварини за допомогою ехо-сигналів, що відображаються, можуть визначити, що знаходиться попереду - берег, скеля або риба, а в разі ураження слуху вони можуть цього не помітити.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах