Влада Маріуполя заявила про загрозу повного вимирання Азовського моря

Через бомбування "Азовсталі" є загроза повного вимирання Азовського моря

Через бомбування "Азовсталі" є загроза повного вимирання Азовського моря - фото: t.me/mariupolrada

Події
18 травня 2022 16:59

Через бомбування "Азовсталі" є загроза повного вимирання Азовського моря. Також можуть виникнути проблеми у Чорному та Середземному.

Як повідомили у Маріупольській міськраді, бомбардування "Азовсталі" могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню.

Якщо ця рідина потрапить до Азовського моря, то повністю вб'є флору та фауну. Далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що необхідно негайно допустити на об'єкт міжнародних експертів та ООН, щоб ті вивчили ситуацію та запобігли екологічній катастрофі світового рівня.

Бомбардування Бомбардування

Зазначимо, що вода, в якій перевищена концентрація сірководню, є вкрай токсичною. Ця речовина негативно впливає на весь організм – руйнує клітини крові та мозку. Крім того, така вода може призвести до непридатності системи водопостачання, так як сірководень викликає сильну корозію металу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах